Zelenović: u Strazburu sam branio građane i državu od političkog kriminala

2

 

Zelenović: u Strazburu sam branio građane i državu od političkog kriminala

Gradonačelnik Šapca i jedan od osnivača Saveza za Srbiju Nebojša Zelenović reagovao je danas na optužbe predsednika Srbije Aleksandra Vučića, poručivši da je u Strazburu branio građane Srbije i državu od političkog kriminala koji sprovodi aktuelni režim.

“Samodržac Vučić je razvlastio i ponizio institucije i od države napravio karikaturu. On je i policija i tužilac i državna bezbednost i sud. On bez stida i srama svakodnevno iznosi brutalne laži o svakome ko mu se politički suprotstavi. Ali car je go”, naveo je Zelenović u saopštenju, reagujući na izjave Vučića za portal Espreso.

Vučić je u tom intervjuu naveo da je Zelenović tužio Srbiju Strazburu kako bi “oprao sebe”, jer je “učestvovao u pljačkama”.

Zelenović je početkom novembra govorio na sednici Kongresa regionalnih i lokalnih vlasti Saveta Evrope o stanju demokratije u Srbiji, gde je ukazao na pretnje i ucene kojima su izložene sredine u kojima nije na vlasti Srpska napredna stranka, kao i na fenomen “prekomponovanja vlasti” na lokalu.

Zelenović je u saopštenju ocenio i da desetine hiljada građana svake subote pokazuju da su sloboda i građanska hrabrost u Srbiji neuništivi.

“Pošteni izbori su način da u svoju zemlju vratimo normalan život. Panika u koju je samodržac došao posledica je nove realnosti, koju je pokret građanskog otpora diktaturi proizveo, a to je da više neće biti izbornog cirkusa kao do sada”, istakao je on.

Zelenović je naveo i da se greške Petog oktobra (2000. godine) neće ponoviti i da svako mora da odgovara za svoja nepočinstva.

“Izborićemo se za Srbiju u kojoj će pravdu doneti slobodne institucije iza kojih stoji volja građana”, poručio je Zelenović.

(Izvor: https://savez-za-srbiju.rs/zelenovic-u-strazburu-sam-branio-gradjane-i-drzavu-od-politickog-kriminala#.XC4hkR6VM0M)

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Ne treba Vi nikoga da branite. Branite sebe, jer ovaj grad je postao ruševina. Nema investicija, jedna fabrika je otvorena za vreme Vaše vlasti, mnogo ljudi je završilo ovde na ulici, a toliko laži sam čula, i od Vas lično, da je mene sramota. Ali, uzdam se u Boga da on sve vidi što radite ovde. Mi loše živimo, zbog blokade državnog vrha, jer ste Vi na vlasti. Vi necete da odete, da se žrtvujete za ove gradjane. Pitajte se, šta Vi možete da uradite za ovaj grad, jer je on na aparatima za održavanje. Zato, ne treba da branite nas, smešno je da to može neko da proguta uopste. Neke stvari priznajte sebi, a ne da se bez sramote opet kandidujete. A kako kazete, ne postoje slobodne institucije, mozda je to tačno, ali ja sam od Vasih demokrata baš doživela možda najvece pretnje i ucene u životu. A i koga mi da izaberemo na izborima da pobedi ovu sada vlast u državi? Mi nemamo izbor, jer su svi mnogo,mnogo loši.

Leave A Reply