Zelenović: Očekujem da ćemo vrlo brzo formirati vlast sa dosadašnjim koalicionim partnerima

2

Konferencija za novinare koalicije okupljene oko liste „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“

Koalicija okupljena oko liste „Nebojša Zelenović- Šabac je naš“ je na današnjoj konferenciji za novinare izrazila zadovoljstvo izbornim rezultatom. Nosilac liste Nebojša Zelenović je istakao da je 20.800 glasova, odnosno 26 odborničkih mandata, najveći uspeh od izbora 2000. godine. On je zahvalio građanima što su u neobično velikom broju u odnosu na prosek u Republici Srbiji učestvovali u izbornom procesu i što su dali poverenje koalicionim partnerima koji su u prethodnim godinama vodili grad. Zelenović je uveren da će u narednim danima formirati vladajuću većinu, te da se u vođenju grada, kako je rekao, ništa neće drastično promeniti.

-Razgovarali smo sa predstavnicima koalicije „Pobeda za Šabac“ i nastavićemo te razgovore ovih dana. Nova vladajuća većina u gradu neće biti ništa novo, ništa se neće dramatično promeniti. Ja samo očekujem da ono što su naši građani iskazali kao volju na izborima i formalizujemo- podvukao je on i isključio bilo kakvu mogućnost formiranja vlasti sa Srpskom naprednom strankom, rekavši da volja da se sarađuje treba da postoji sve vreme, a ne samo posle izbora.

-Kad krenete da se bavite politikom i iskreno rešavate probleme građana, vi ih rešavate bez obzira da li su izbori ili ne, svakog dana. Ne prihvatam poziv za saradnju posle izbora, jer sam bio potpuno otvoren za saradnju i nudio sam je na svih 16 sednica Skupštine grada, pozivao da se pomogne da se unapredi život grada, da se podigne nasip na reci Savi, da se uradi autoput, da se iskopa korito reke Save, da se očiste kanali, i stavio na raspolaganje najbolju i najbržu moguću uslugu grada Šapca u tom procesu, i te saradnje nije bilo. Ne vidim da će se bilo šta dramatično promeniti posle ovih izbora- smatra Zelenović.

On je rekao da nesrazmerna podrška Srpskoj naprednoj stranci u gradu i na republičkom nivou pokazuje da su građani odlučili da poverenje na lokalu poklone listi koju on predvodi i to je razlog da naprave najbolji mogući dogovor u interesu građana i da dalje nastave da razvijaju grad.

Njegov koalicioni partner, predsednik GO SPO-a Živojin Vuletić je izrazio uverenje da će sadašnji gradonačelnik za nekoliko dana biti i budući, te da su građani nagradili dugogodišnji rad, ne samo ove, nego i rad prethodnih garnitura vlasti.

-U naredne četiri godine učinićemo mnogo više da bi Šabac bio zaista ono što svi mi želimo, evropski, moderan grad. Imamo ekonomsku i infrastrukturnu osnovu za to. Program koji smo predstavili građanima biće realizovan- obećao je Vuletić.

Prvi čovek šabačkog DS- a Dušan Kostadinović je čestitao svim Šapčankama i Šapčanima „što su uspeli da odbrane grad od onih čije stranačke kolege uništavaju Srbiju i ponižavaju njene građane“.

-Drago mi je da smo od 2000. godine, od kada Demokratska stranka ima najveću odgovornost za upravljanje gradom, osvojili na ovim izborima najveći broj glasova. Sigurni smo da smo dali dobar model kako se treba boriti protiv sadašnjeg režima i da nas ovaj rezultat kandiduje da u narednim mesecima i godinama budemo aktivni u rušenju aktuelnog republičkog režima- istakao je Kostadinović.

Salko Karadarević se ispred Inicijative „Selo- grad“ zahvalio sugrađanima na hrabroj odluci da glasaju za garniture koje nisu vladajuće i dodao da je presudilo to što je njihova politika jasna, za razliku od drugih političkih partija, koje o svemu pričaju, a najmanje o politici koju bi vodili u gradu.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion2 Comments

 1. Ne mogu da se odlučim, ko je od njih izgovorio veće laži i gluposti na ovoj konferenciji. Oni ljudi očekuju…a šta mi očekujemo? Da li ste to pitanje ikada postavili sebi?
  Ako opet vam prepuste vlast i mi gradjani shvatimo, da još 4 godine svi treba da živimo kao i do sada u bedi i izolaciji, da gledamo te vaše “savetnike” i arhitekte od 25 godina, čije su prva radna mesta “Plagijat trga” u Pink boji, i izgradnja spomenika sa kružićima, da trpimo te vase direktore sa tri mandata i zavrsenim srednjim školama ili učiteljskim somborskim diplomama, da placamo radioničarke, koje jadnim zenama prodaju mit o preduzetničkom duhu Šapčanki…
  Kako se niste sami sebi smučili? To se pita i moje dete svakog dana, kada sluša vase klonirane rečenice. Što je najgore, vi mislite da ste najbolji. Ili ste tako gordi i bezobrazni. Ja ne znam vise dok vas gledam u koju kategoriju da vas svrstam. Nema za vas kategorije!
  Samo da se ne probudim jednog jutra i da cujem, da ste formirali opet vi koaliciju.
  Spremicu kofer za 5 minuta.
  Više nas to planira.
  Diplome ćemo vam poslati poštom, da vide oni vaši zaposleni iz GU šta su diplome Filozofskog fakulteta.
  Idite, dok ste mladi…
  Slušace vas deca kad porastu na you tubu i šta ćete im reći?

 2. Bravo spremi kofer i mozes do Beograda tamo vladaju tvoji demagozi.Nemoj trgovati svojom diplomom i zvanjem(naravno ako je to istina).Meni je ogavno sto moram da živim tamo gde vladaju ratni profiteri i ološ poput SNS elite,ali ja da bih pobegao od toga moram da pobegnem iz zemlje.Tebi je bar lakše,promeni grad i ostavi Šabac nama,malim ali zadovoljnim što ce u ovom mraku imati bar malo ostrvo svetlosti.Hvala Vam na razumevanju,ne zamerite mi,ipak je domokratija i svako ima pravo na svoj stav.

Leave A Reply