Zelenović: Neće nas nijedan marifetluk sprečiti da pobedimo

0

SAOPŠTENJE LISTE NEBOJŠA ZELENOVIĆ – ŠABAC JE NAŠ

Upravni sud u Novom Sadu poništio je rešenje šabačke Gradske izborne komisije kojim je proglašena lista “Nebojša Zelenović-Šabac je naš” nakon žalbe Srpske napredne stranke, saopštio je danas Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i nosilac liste na predstojećim lokalnim izborima u ovom gradu.

Razlog je, objasnio je Zelenović na konferenciji za medije, što 406 potpisa, koje su notari overili, ne sadrže podatke o datumu i mestu izdavanja lične isprave. On je ocenio da je to greška notara i najavio žalbu Ustavnom sudu.

-Takvih izjava u kojima nema broja lične karte, datuma izdavanje isprave i mesta izdavanja isprave je 406. Notari su napravili grešku. Utvrđivaće se u sledećim danima i u odgovarajućim postupcima da li su to uradili namerno ili slučajno i kakva je priroda njihovog pogrešnog postupanja u jednoj ovako odgovornoj i važnoj stvari. Tražićemo i da se Notarska komora izjasni o tome, kazao je Zelenović.

On je rekao da je u isto vreme Sud doneo odluku da je u redu to što je gradskom odbornu Srpske napredne stranke nedostajala saglasnost da njihova lista može da nosi ime Aleksandra Vučića.

-To je u redu, a ovo nije u redu. O svemu ovome će biti pokrenuti odgovarajući postupci pred Ustavnim sudom u skladu sa zakonom i pred svim nadležnim domaćim i međunarodnim organizacijama, do Strazbura, najavio je Nebojša Zelenović.

Zelenović je dodao da mu nije važno koji će broj imati na listi i da je već počelo prikupljanje novih potpisa te da je siguran da će većina građana Šapca braniti slobodu.

-Mi nastavljamo našu borbu. Najvažnije od svega je da za borbu za normalnost, za odbranu slobode u ovom našem gradu postoji velika većina. Nikome neće proći zloupotreba države, sudova, notara. To sve radi kriminalna organizacija zloupotrebom moći. Kada postoji velika želja kod građana da se brani takva sloboda, da se brani normalnost, svaka zloupotreba može da se spreči. Pozivam građane da svi zajedno još jednom pokažemo da smo jači od nepravde, da još jednom pokažemo da ćemo pobediti svako nepočinstvo. Siguran sam da je većina građana spremna da brani slobodu i da nikakvi marifetluci ne mogu u tome da nas spreče. Šabac je naš, nastavljamo borbu, poručio je Nebojša Zelenović, nosilac liste “Nebojša Zelenović Šabac je naš” na izborima u Šapcu.

Ovlašćeni predlagač njegove liste Milan Vasić kazao je da će vrlo brzo skupiti ponovo potpise.

-Neće niko sprečiti listu “Nebojša Zelenović Šabac je naš” i njegove saradnike da učestvuju na ovim izborima. To što neko oseća da Nebojša Zelenović ima veliku podršku i veliki broj pristalica i misli da na ovakav način može da spreči njegovo učešće na izborima – mislim da se grdno vara, zaključio je Vasić.

Facebook komentari

Leave A Reply