Zbog bahatosti svi ispaštamo

1

DEMONSTRACIJA NEPOŠTOVANJA I NEODGOVORNOSTI

Na današnjoj konferenciji za štampu u dvorištu Dunjića kuće, bili su prisutni novinari iz raznih redakcija. Poštujući gradsku uredbu o nošenju zaštitnih maski na javnom mestu, svi novinari i kamermani su došli propisno opremljeni za javni skup. Poštovala se i distanciranost od 2 metra, te su redakcije tako i bile raspoređene. Svi prisutni su pokazali ličnu odgovornost ali i odgovornost prema drugima. Međutim, očito je da pravila ponašanja u vanrednom stanju ne važe za sve. Jedina je novnarka “Večernjih novosti”, TV Kopernikus i najomiljenija novnarka šabačkog SNS-a i poverenika Bobana Birmančevića, na konferenciju za štampu došla i konferenciju pratila bez zaštitne maske na licu. Očito da je bahato ponašanje manir čelnika SNS – a i njihovih simpatizera i kao da ih nije briga što se ovih dana, naš i njihov grad nalazi u najtežoj situaciji u poslednjih 50 godina. Njihovo odsustvo brige prema drugima je frapantno.

Kada „Podrinske“ na ovakva neprimerena ponašanja skreću pažnju, protiv njih se podnose krivične prijave od strane tih istih, zbog čijeg ponašanja je grad i došao u vrlo delikatnu situaciju. Ovakvo neodgovorno i nedozvoljeno ponašanje je nešto oko čega ne sme biti kompromisa, u interesu javnog zdravlja i javnosti.

Hanibal Kovač

Facebook komentari

Discussion1 коментар

  1. Koliko sam ja razumeo odlukom gradskog kriznog štaba nošenje maske i rukavica je obavezno. Znači da naprednjaci ne poštuju druge propise sem propisa Vođe.

Leave A Reply