Zasedao zdravstveni tim Štaba za vanredne situacije

1

Na današnjem sastanku zdravstvenog tima Štaba za vanredne situacije grada Šapca predložene su tri lokacije za potencijalni smeštaj lakše obolelih osoba od koronavirusa – Hala „Zorka“, i sportske hale Gimnazije i Ekonomske škole.

-Otvorli smo četiri teme koje mislimo da su ključne za trenutak u kome se nalazimo. Prva je prostor za smeštaj lakše obolelih pacijenata u budućnosti, što verujemo da će se desiti svuda po Srbiji. Zdravstveni tim je dao preporuku i ovih dana ćemo razgovarati o svim objektima. Prvi je Sportska hala „Zorka“, drugi sportska sala Gimnazije i treći sportska sala Ekonomske škole. U sledećim danima ćemo ući u pripremu tih objekata, kao objekata „a“, „b“, i „c“ za dalje postupanje. Zdravstveni tim očekuje i procedure iz Ministartsva za masovno testiranje lica na koronavirus. Utvrđeni su objekti i načini na koji se ti protokoli dešavaju, ali detalje još ne znamo. Uvideli smo i potrebu da se obezbedi jedan dodatni rentgen aparat za Opštu bolnicu u Šapcu, da se ne mešaju zona Doma zdravlja i Bolnice u postupanju. Definisali smo i prevoz zdravstvenih radnika, tokom dana će nam stići spisak lica i Grad Šabac će organizovati prevoz za njih preko sistema javnog prevoza. Uputili smo danas i zahtev za 300 ležajeva Ministarstvu odbrane i očekujemo odgovor u kratkom roku. Uradili smo i analizu rada Policijske uprave i imamo 1045 osoba koje moraju da budu u samoizolaciji. Oni se na dnevnom nivou kontrolišu tako što ih pozivaju iz policije i odlaze na kućnu adresu. Osam lica sa teritorije Šapca je uhapšeno jer nisu poštovali mere samoizolacije i protiv njih su pokrenuti odgovarajući postupci. Apelujem na svih 1.045 osoba da poštuju mere i tako štite zdravlje svojih najbližih i svih građana Šapca, rekao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović nakon sastanka sa zdravstvenim timom.

Facebook komentari

Discussion1 коментар

  1. Pozdrav zdravstvenom timu Sapca !

    Uz jedno pitanje : Ko vrsi raspodelu respiratora bolnicama i gradovima u Srbiji ?
    Obzirom na nedostatak medicinskog materijala (maske, rukavice i dr), postavlja se pitanje : kako se bolnicama, opstinama i gradovima deli medicinski materijal ? Ko vrsi tu raspodelu i na koji nacin ? Kako se deli oprema koja stize iz inostranstva ? Taj posao zahteva najvecu mogucu TRANSPARENTNOST. Ocigledno je da tu raspodelu treba da vrse SAMO i SAMO doktori i farmaceuti, javno i potpuno NEZAVISNO OD POLITICARA, koji bi favorizovali svoje pristalice.

Leave A Reply