Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić otvorio konferenciju „Marketing u farmaciji“

1

pajicDeveta konferencija „Marketing u farmaciji“ profesionalizam zdravstvenih radnika- od zakonskih aspekata do poznavanja proizvoda održana je u hotelu „Sloboda“ u nedelju. Gosti i pokrovitelji su bili Lekarska komora Srbije, Farmaceutska komora Srbije i Farmaceutski fakultet, a organizator preduzeće Lin d.o.o. Skupu je prisustvovalo preko 40 domaćih i stranih farmaceutskih kuća koje su stručnoj javnosti prezentovale svoj proizvodni portfolio, nove lekove, kozmetičke i dijetetske proizvode, dok je preko 500 učesnika i eminentnih predavača govorilo na temu savremenih lekova koji se nalaze u ponudi apoteka i zakonskim rešenjima relevantnim za naš zdravstveni sistem. Autor konferencije Miloš Nikolin je istakao da je Šabac realizator i domaćin drugi put zaredom i naglasio da se u programu nalaze sve važne teme koje su od značaja za zdravstvene radnike, lekare i farmaceute danas. Domaćin konferencije i direktor AU „Melisa“ Nenad Radović rekao je da su prošle godine organizatori došli na ideju da se skup održi u Šapcu.

-Podržale su nas farmaceutske kuće i Grad, koji je prepoznao našu inicijativu da dovedemo biznismene iz cele Srbije i regiona u Šabac, da im pokažemo grad i da se skup održi ovde. Ovo je prilika da se učesnici upoznaju, druže, stiču nova stručna i komercijalna znanja i da se posao unapređuje u ovim teškim vremenima- podvukao je Radović.

Skup je otvorio zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić, koji je podsetio da je Šabac grad u kome je otvorena prva apoteka.

-U godini kada obeležavamo 160 godina od otvaranja prve apoteke i 200 godina od dolaska Jevrema Obrenovića u grad, prirodno je da Šabac bude domaćin jednog ovakvog skupa gde se umrežava više institucija, ustanova i branši. Grad Šabac je takođe poznat po tome da je imao prvog lekara, doktorku Dragu Ljočić, a prvi doktor hemije, dr Kosta Nikolić, takođe je iz našeg grada. Osim toga, nakon renoviranja ovog hotela, grad Šabac se intenzivno zalaže za kongresni turizam, što ćemo nastaviti i ubuduće- istakao je Pajić.

  1. D. Dimitrijević
Facebook komentari

Discussion1 Comment

Leave A Reply