Izbegnuta ekološka katastrofa u Koceljevi

3

Prema informacijama koje stižu iz Koceljeve danas je u jutarnjim časovima došlo do curenja amonijaka u pogonu fabrike koncentrata, sokova i napitaka Rauch Serbia d.o.o. Koceljeva. Intervenisali su i vatrogasci iz Šapca, a bilo je i povređenih lica.

„Pokazalo se da je lokalno ekološko udruženje „Za spas Lopte“ sa Slavkom Živanovićem na čelu sa pravom ukazivalo na bezbedonosne rizike i rizike po životnu sredinu i zdravlje ljudi u ovoj fabrici. U Koceljevi je izgrađena i fabrika pirotehničkih sredstava u gusto naseljenom području i samo zahvaljujući naporima članova udruženja „Za spas Lopte“ ova fabrika nije u prilici da bezbedonosno ugrozi stanovništvo Koceljeve. Zahvaljujuci brzoj reakciji vatrogasaca i radnika preduzeca Rauh izbegnuta je katastrofa u jutarnjim satima. Došlo je do havarije na ventilu od rezervoara za amonijak velikim količinama vode, a i vremenskim prilikama, sneg je bio napolju razblažio se amonijak i izbegnuta je katastrofa u naselju. To je još jedan znak da odgovorne službe u opštini i republici izdaju dozvole za proširenje fabrika u naselju ne misleći šta se sve može dogoditi prilikom ovakvih havarija. Izgleda da je svima preči novac od zdravlja i života građana“.

Predsednik ekološkog udruženja ,,Za spas Lopte“ Slavko Živanović.

Facebook komentari

Discussion3 коментара

  1. Kad pišete ovako nešto, treba prvo da se raspitate. Lično sam bio tu prisutan i niko nije povređen. Kvar su otklonili lokalni vatrogasci i radnici Rauha, ekipa iz Šapca je došla kad je sve završeno.

  2. Kakve ste vi novine kad prenosite izjave ili dopise ovih poremećenih ljudi. Još se naziva nekom organizacijom. Jedna budala koja ne zna šta će sa sobom, istripovao da je organizacija za zaštitu životne sredine. Živim u Koceljevi. Niko nije povređen. Curenje zaustavljeno po kratkom postupku. Zavrnuta 2 ventila i gotovo.
    PS
    Pola Koceljeve živi od tog Rauch-a. Svi radnici prijavljeni na cele plate, imaju odmor po zakonu, topli obrok…. sve po zakonu od A do Š.
    Sram vas bilo…

  3. Tog iz ekoloskog udruzenja treba poslati na posmatranje.Covek jednostavno lupa gluposti.Nije mi jasno da vi novinari uzimate od svakavih informacije i objavljujete.Rauh je jedna od naj boljih fabrika u ovom delu Srbije.A sto se tice fabrike pirotehnike tu je tek ovaj ekolog slagao.Fabrika trenutno ne radih zbog drugih razloga,inace fabrika ima sve potrebne dozvole i uskoro nastavlja proizvodnju.

Leave A Reply