Zabrana kretanja između 20.00 i 5.00 sati ujutru

0

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da se uvodi zabrana kretanja od 20 sati do 5 časova ujutro svim licima, bilo kojeg starosnog doba.
Ova druga mera se tiče svih građana, izuzev starijih od 65 godina, koji uopšte ne smeju na ulice, i znači da niko ne može da bude u tom vremenskom periodu na ulici, sem nadležnih organa, I to samo onih koji su na zadatku ili oni koji imaju radnu obavezu u trećoj smeni.
« Ovo uvodimo da bismo sprečili dalje širenje virusa”, kazao je on prenoseći da je danas u Italiji umrlo 345 ljudi.
Naveo je da je Španija 5. marta imala troje mrtvih, bili su tada skoro kao mi danas koji nemamo žrtava, ali je pitanje trenutka kada će biti, a samo desetak dana kasnije, danas imaju 510 mrtvih.
“Taj uspon imaju veći nego u Italiji. Situacija u Francuskoj je užasno teška, vrlo teško je u Nemackcoj; Austriji, Sloveniji, I sve teže je u Grčkoj. Nadam se da će Hrvati uspeti da se izbore sa ulaskom korona virusa u bolnice. To je razorilo Italiju, a i nama je najveća I najteža opasnost”, objasnio je on.
Vučić je istakao da sve što se radi, što se preduzimaju najteže mere radi se sa ciljem da se zaustavi širenje virusa.
Ukazao je da takve najteže mere nisu do danas uveli ni oni koji su suočeni sa težom situacijom, ali to činimo znajući da je to jedini način da se tome suprostavimo.
“Molim da ljudi razumeju. Imao sam lično iskustvo sa donošenjem teških mera I kod poplava I kada je državu trebalo izbaviti države iz bankrostva. Smao najtežim merama može da se postigne rezultat, jer se teška bolest ne leči aspirinom”, kazao je on.

Facebook komentari

Leave A Reply