Za nezaborav i opomenu

0

“Igrajmo za 16” u Šapcu

Kvalifikacioni turnir u malom fudbalu takmičenja “Igrajmo za 16” u organizaciji Radio televizije Srbije biće održan ovog i narednog vikenda u Šapcu. U znak sećanja na 16 nastradalih kolega u bombardovanju zgrade ove medijske kuće 1999. godine tokom NATO agresije na SR Jugoslaviju igraće osam ekipa. U nedelju, 24. marta od 10 sati u hali “Zorka” igraće se četvrtfinalni dueli, kao i finale u ženskoj konkurenciji, a polufinala i finale sedam dana kasnije.
-Novinarski posao je težak i svi mi izveštavajući o mnogo čemu do sada i sami smo bili mete. Otuda i naša obaveza da sve one koji su život podredili profesiji ne zaboravimo. Ovaj grad i svi mi dobro znamo šta se događalo početkom, a šta krajem devedesetih. Stoga, u znak sećanja na 16 poginulih kolega i dužno poštovanje, sportom se borimo protiv nezaborava, da pokažemo da i ovaj grad i mi kolege možemo da istrajemo u tome da istorija jednog dana pokaže koliko su odluke bile, ne vojnički časne, nego sramotne- rekla je urednica šabačkog dopisništva RTS- a Tanja Dimitrić Mijailović.
Grad Šabac i šabački sportisti su iz duše podržali ovu akciju treću godinu zaredom, istakao je član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić.
– Sportski savez se potrudio da imamo veći broj učesnika ove godine i na taj način obeležimo tragičan događaj koji se u budućnosti, nadam se, neće ponoviti, a mi ovakvim aktivnostima sigurno nećemo dozvoliti da se zaboravi- podvukao je on.
Predsednik Sportskog saveza Šapca Veselin Vuković naglasio je da je prioritet da se turnir omasovi.
-U ovom trenutku nam je najvažnije da turnir omasovimo i nadam se da smo sa osam ekipa u muškoj i dve u ženskoj konkurenciji na dobrom putu. Obećavam dogodine još mnogo više ekipa, između ostalog i učešće ekipe Sportskog saveza. Nadamo se da ćemo animirati još gradskih struktura i imati još bolji turnir, jer ljudi koji su poginuli ’99 godine u bombardovanju to zaslužuju- naveo je Vuković.
Veliki, finalni turnir biće održan u Beogradu, a kvalifikovaće se najbolji iz gradova učesnika.
D.Dimitrijević

Facebook komentari

Leave A Reply