Za 48 sati Ukrajina zatvara granicu

0

SAOPŠTENjE AMBASADE UKRAJINE U REPUBLICI SRBIJI 13. mart 2020. godine

 Za 48 sati Ukrajina zatvara granicu za strane državljane na dve nedelje. Ministarstvo spoljnih poslova će o ovoj odluci obavestiti sve ustanove i zemlje. To je izjavio sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine Oleksij Danjilov za vreme brifinga o zaključcima zasedanja Saveta.

„Za dve nedelje će Savet doneti odgovarajuće odluke u zavisnosti od toga kako se situacija bude razvijala”, rekao je on.

Sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine je naglasio da će građani Ukrajine koji se sada nalaze u inostranstvu imati mogućnost da se vrate kući. Istovremeno će, naglasio je on, Ukrajinci koji se vraćaju iz zemalja „u kojima sada vlada Korona virus morati da prođu proceduru posmatranja”.

Prema rečima O. Danjilova, tokom nedelje će za sve pogranične prelaze koji su u funkciji i za sve medicinske ustanove biti obezbeđeni ekspres-testovi za Korona virus.

  1. Danjilov je takođe obavestio da Kabinet ministara Ukrajine danas treba da donese odluku o izdvajanju dodatnih sredstava za kupovinu proizvoda sa medicinskom namenom.

 

Facebook komentari

Leave A Reply