Vujković M. Branko krenuo u „osvajanje“ Šapca

3

NAPREDNjACI, NI VAMA NEĆE BITI LAKO – ČUVAJTE SE!

I dok se jedan poverenik šabačkih naprednjaka stidljivo pomalja iz rupe u koju se bio sakrio tokom vanrednog stanja, iz razloga koji su svima poznati, i izbornu kampanju započinje novim „ponižavanjem“ siromašnih građana nudeći im, „velikodušno“, „pakete humanitarne pomoći“ dotle njegov partijski drug Vujković M. Branko beskrupulozno krči sebi put ka mestu gradonačelnika Šapca. I ne bira koga gazi ili koga će sve zgaziti na tom putu.

Učilo se i naučilo

Očito da je „radeći“, nekoliko meseci, u kabinetu beogradskog „gradonačelnika“ Vesić Gorana (mada je, kažu zvanični gradonačelnik neki lekar ali kako tog gradonačelnika ni njegovi policajci ne prepoznaju imam i ja pravo na to) Vujković M. Branko je mnogo toga naučio. Naravno ne u lekarskoj profesiju nego u „botovanju“, spinovanju i sličnim malverzacijama. I to sad demonstrira i pokazuje, do duše malo primitivno, u borbi za gradonačelničku funkciju u Šapcu.

Ako analiziramo njegov „rad“ već na prvom koraku može da se zaključi o kakvom se čoveku radi ali i koliko, za sada nesagledive, štete bi ostvarenje njegovih snova nanelo našem gradu, Šapcu.

Jednim udarcem „dve muve“ ali…

Svoju kandidaturu za mesto gradonačelnika Vujković M. Branko započeo je, što je i logično, prostačkim napadima, gde drugo nego, kukavički, na svom fejsbuk profilu, na trenutnog gradonačelnika koji uživa veliko poverenje i podršku najvećeg broja građana Šapca. Jer je u svom dosadašnjem radu pokazao da ima sve one pozitivne osobine: sposobnost, čast, poštenje, viziju, koje njegovi politički oponenti ne mogu ni da „nacrtaju“. Ali i, moramo priznati, za vreme njegovog „gradonačelnikovanja“ Šabac, iz dana u dan, postaje i biva sve lepši i lepši grad. U svakom pogledu.

Međutim, „madom lideru SNS-a“ nije samo „Komandant“ Nebojša Zelenović konkurent već i prvi sa naprednjačke koalicione liste „Aleksandar Vučić – za našu decu“ u Šapcu, dr Aleksandar Saša Pajić. Sa kojim se, takođe, Vujković M. Branko mora „obračunati“. I to Vujković M. Branko sasvim perfidno radi.

U svom svakodnevnom obraćanju „Komadantu“, koje više liči na pisanje osobe sa psihijatrijskim problemima nego političara, Vujković M. Branko vešto pokušava jednim udarcem da ubije „dve muve“. Svako ko ima i malo mozga u glavi ali i dar da „čita između redova“ može da shvati kakvu je poruku, rečenicom: Hvala Ti Komandante što si ukazao da je Aleksandar Saša Pajić, najveće zlo od svih Naprednjaka (nakon Vučića naravno), hteo da iznutra razbije naše odbrambene javnozdravstvene bedeme, i da raširi zarazu po Tvom Šapcu, ne bi li Tebe konačno pobedio. Vujković M. Branko hteo da pošalje građanima Šapca ali pre svega svojim partijskim drugovima. Nije li ovom rečenicom, koju „maestralno“ stvalja u „usta“ Nebojši Zelenoviću, Vujković M. Branko indirektno potvrdio istinitost priče o dr Aleksandru Saši Pajiću i stavio mu do znanja da ga ima u šaci ali i ko je, od sada, „gazda“ među šabačkim naprednjacima.

Ko dobro poznaje Vujković M. Branka shvatiće da su samo „dve muve“ malo i da će Vujković M. Branko, kao onaj „hrabri krojač“ u istoimenoj bajci, morati, na svom „trijumfalnom“ putu da postane gradonačelnik, jednim udarcem, „da ubije bar sedam „muva“. Dr Slobodana Popovića, dr Bobana Birmančevića, Radivoja Mićića, Blažu Kneževića… i ko zna koga još.

Nisu samo „muve“ problem Vujković M. Branku

Na sreću, Vujković M. Branku neće biti dovoljno da se obračuna samo sa političkim „muvama“, svojim i tuđim. Mnogo veća, a možda i najveća, prepreka koju Vujković M. Branko mora da „savlada“ kako bi postao gradonačelnik su istina i javnost Šapca. I „Podrinske“. Zato ne treba da vas čudi što su „Podrinske“ postale „neprijatelj broj 1“ Vujković M. Branku i što on na sve načine pokušava da omalovaži pisanje ovog lista, da zaplaši novinare (kolumniste) ali i da potpuno i trajno ugasi list.

Pretnja novim tužbama Vujković M. Branka, mada ni brojne dosadašnje tužbe, nisu mogle nikog u „Podrinskim“ da uplaše ni spreče da pravovremeno, objektivno i istinito informišemo građane prema kojima, jedino, imaju obavezu i odgovornost.

Zato sramno zvuči, ali ne čudi, „patetična“ rečenica kojom Vujković M. Branko pokušava da sebe predstavi kao nekakvog dobrotvora: Novinar koji je izjavio da sam „krio podatke“, da se „nisam javljao medijima“, uskoro će sve to pojasniti na Sudu, a svaki dinar koji dobijem na Sudu biće uplaćen u lokalni Fond za lečenje dece od retkih i malignih bolesti“.

E upravo ova rečenica pokazuje i na najbolji način oslikava „delo i lik“ Vujković M. Branka. Ne treba deca, u Srbiji, da se leče „milostinjom“: SMS porukama, donacijama i „kaznama“ slobodnih medija već to treba da čine institucije koje su za to zadužene a koje ti, Vujković M. Branko, i tvoji partijski drugovi pljačkate javno i besprizorno.

Takođe, zanimljivo zvuči i svakodnevno „kmečanje“ Vujković M. Branka upućeno „Komadantu“, a o kojem Vujković M. Branko piše na svojoj fejsbuk stranici, u raspravi sa jednom našom sugrađankom: „Obratio sam se zvaničnim dopisom Gradonačelniku gde molim da utiče na medije koji se isključivo finansiraju iz budžeta našeg grada da ne iznose takve sramne laži vređajući sve nas, i uznemiravajući naše porodice i javnost. Reakcija od strane Gradonačelnika je izostala.

Međutim, Vujković M. Branko bi trebao da zna da niko ne može da „utiče“ na profesiomalne medije i novinare. Tako da njegovo savakodnevno „kmečanje“ „Komadantu“ ne može da da nikakve rezultate. Ne utiče, niti može, „Komadant“ na to šta će „Podrinske“ da pišu i objavljuju vać naša objektivnost, profesionalnost i javni interes. I to se nikada neće promeniti. Ali, ako ikada dođemo u situaciju da nam neko naredi šta da pišemo onda ćemo sami ugasiti naš list.

I još nešto, Vujković M. Branko, ne finansiraju se „Podrinske“ isključivo iz budžeta našeg grada. Eto, i Ministarstvo kulture nam je dalo 700.000 dinara. Dakle to što ti i tvoja nepismena i neobrazovana kamarila danima koristite protiv „Podrinskih“ u nadi da ćete okrenuti građane protiv „Podrinskih više nema zdrave pameti.

„Podrinske“ se, da znate, finansiraju od sredstava koja dobijaju iz projekata a koja su „zaslužili“ svojom sposobnošću i pameću. I niko im ih nije „dao“ niti zbog toga može da utiče na uređivačku politiku. Jer, ako jeste i ako se to može, moraćete sad da idete i u Beograd, kod vašeg ministra, i da i njemu „kmečite“ da „utiče“ na nas da pišemo lepo tebi. Mada takvo pisanje ne zavisi od nas već od tebe i tvog rada. A taj tvoj rad je, bar za sada, „zastrašujući“.

„Podrinske“ u centru pažnje

Sudeći po svemu što se trenutno na šabačkoj političkoj sceni događa najveća „borba“ u predizbornoj kampanji će se voditi između nezajažljivog glavnog kandidata šabačkog SNS-a za gradonačelnika, Vujković M. Branka i njegovih botova i „Podrinskih“. Biće to bespoštedna borba između neistima, obman, samohvalisanja i prevara Vujković M. Branka i istinitosti, objektivnosti i profesionalnosti „Podrinskih“.

Reklo bi se „sudar titana“. „Pa kom opanci kom obojci“.

I još nešto, Vujković M. Branko. Prestani više da brukaš lekare i osoblje u Zavodu za javno zdravlje. Nisu oni nikatav tvoj „tim“. Nisi im ti ni do kolene. Niti si ih „selektovao“, niti ih možeš nečem naučiti. I, ne kiti se više tuđim perjem.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević,

 

 

 

Facebook komentari

Discussion3 коментара

  1. Bravo za sve napisano! Dečko je zabrljao na onoj konferenciji kad je pred svima rekao da mu je prethodne noći stigao mejl u kome je potvrdjeno da je umrlo pacijent bio zarazen koronom pa sad mora da se čupa i vadi,da se dokazuje. Razljutio je svog vodju jer u to vreme samo je on mogao da priča o umrlim a što je posebno loše ,posle njegove izjave znalo bi se ko je doneo i raširio koronu u Šapcu! Ne dajte se i ne uzmicite pred takvim misevima kojima istina ništa ne znači.

Leave A Reply