Vlast u Vladimircima formirale SNS i SPS

0

Vlast u Vladimircima formirala je koalicija koju čine 12 odbornika Srpske napredne stranke i tri odbornika Socijalističke partije Srbije. Ova odluka saopštena je u sredu na konferenciji za novinare u prostorijama Skupštine opštine Vladimirci, kojoj su priusustvovali predsednik Opštinskog odbora SPS- a u Vladimircima Dragan Simeunović, Vladan Milošević i Milorad Milinković iz SNS-a, koji će, kako je nezvanično rečeno, ostati na čelu opštine Vladimirci.

Kao razloge za predomišljanje i raskid koalicije sa Demokratskom strankom, verifikovane na skupštini 29. avgusta, Simeunović je naveo interes građana i prevazilaženje nesuglasica koje su prvenstveno proizašle iz ličnih sujeta obe strane. On je dodao da je u interesu građana da dobiju vlast podudarnu sa republičkom.

-Svi mi političari smo sujetni. Došlo je do nekih nesuglasica na lokalnom nivou, međutim, uz posredovanje vrha stranke iz Beograda, uspeli smo da izgladimo međusobne odnose i prevagnulo je mišljenje da opštine poput Vladimiraca treba da imaju identičnu vlast kao u republici.  Ličnog sam ubeđenja da je ova koalicija trebalo da bude dogovorena još  25. aprila, odmah posle izbora, ali nikad nije kasno. Pred nama je period u kojem imamo dosta prostora da svojim udelom i političkim angažovanjem u vrhu svojih partija učinimo dosta za Vladimirce- rekao je Simeunović i naglasio da ta koalicija nije rezultat pritiska vrha obe stranke, već isključivo dogovora u interesu građana.

Vladan Milošević iz SNS-a se saglasio da je svrha da prvenstveno građani imaju benefit od ove vlasti. On je obrazložio da je je poslat dopis Ministarstvu za lokalnu samoupravu, nakon čijeg odgovora će biti organizovana sednica Skupštine opštine i verifikovana dogovorena koalicija. Milošević je rekao da će, ukoliko dva odbornika SNS-a koja su prešla u suprotni tabor odluče da se ponovo vrate u tu stranku, o njihovoj sudbini odlučivati nadležni organi stranke. Sednica Skupština opštine će biti zakazana najverovatnije u toku naredne nedelje.

Podsetimo, prošlog utorka, uprkos opstrukcijama, održana je sednica tadašnje parlamentarne većine u Skupštini opštine Vladimirci koju su činili odbornici dotadašnje opozicije- SPS, DS, Jedinstvena Srbija i Grupa građana „Janko Đurić“, zajedno sa odbornicom koja je napustila redove SNS-a. Nakon formiranja nove koalicije SNS-a i SPS-a, svi odbornici osim SPS-a ponovo postaju opozicija u lokalnom parlamentu.

D.Dimitrijević

 

Facebook komentari

Leave A Reply