Vlast u gradu Šapcu neće moći da se formira bez Srpske napredne stranke

8

Konferencija za štampu Srpske napredne stranke

DSCF4999Na današnjoj konferenciji za novinare Srpske napredne stranke istaknuto je da je posle 16 godina ta stranka napravila istorijski izborni rezultat. Na parlamentarnim izborima premijer Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić u gradu Šapcu je osvojio 52,50 posto, čime su građani podržali politiku SNS i na republičkom nivou.

Prema rezultatima Gradske izborne komisije, izlaznost građana je 61,88 posto. SNS će u gradskom parlamentu imati 28 odbornika, ZZS 26 odbornika, Pobeda za Šabac 11 i SPS 4 odbornika.DSCF5002

-Zadovoljni smo rezultatima izbora, jer smo pokazali da smo prva i najjača stranka u gradu Šapcu. Mislim da je svima jasno da u narednom periodu vlast u gradu Šapcu neće moći da se formira bez Srpske napredne stranke, jer su građani Šapca odlučili da biraju budućnost za ovaj grad, da povežemo gradsku i republičku vlast, dovedemo investicije u Šabac i napravimo drugačiju vlast od prethodne. Očekujemo da će se poštovati izborna volja građana i da ćemo u narednim danima razgovarati sa drugim političkim opcijama o formiranju vlasti na lokalnom nivou – rekao je dr Aleksandar Pajić.

On je dodao da je Koalicija stranke Zajedno za Srbiju i Zapadne Srbije nedopustiva u ovim uslovima, jer je to „već viđeno“, te da su građani rekli drugačije – da je SNS nesumnjivi lider na političkoj sceni grada, da žele da se ova vlast poveže sa republičkom, kako ne bi bilo konfrontacije između dva nivoa vlasti. Kako je istakao, razgovaraće sa svim političkim opcijama.

-Za sada, vrata za razgovore su svima otvorena. Znamo koji su naši prioriteti i šta su uslovi koje mi postavljamo za narednu vlast. Mi nećemo praviti koalicije po svaku cenu samo da bismo imali većinu, već ta većina mora da ima programska opredeljenja SNS-a. Ni sa kim do sada nismo razgovarali, ali nameravamo da to učinimo. Nismo zatvorena stranka, kao što ne želimo da sutra ovo bude zatvoren grad. Oni koji se sa nama budu dogovarali moraju znati da ćemo mi biti stožer vlasti u gradu – zaključio je dr Pajić.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Discussion8 коментара

 1. ГласРазума

  Мене само и даље занима ко је каднидат за градоначелника Шапца, др Поповић или др Пајић ?

 2. SNS ostaje opozicija, hvala Bogu.Gradonačelnik ostaje Zelenović, stara koalicija Zelenović i Nemanja Pajić.I dalje ne iznose informaciju koga predlažu za gradonačelnika, ispred SNS.

 3. Питам се питам

  Све ово је ок, мислим то да је СНС добио појединачно највише гласова, Е сада две ствари ме збуњују :

  -Како је досадашња власт изгубила? Када саберемо 26+11+4 то је 41 одборник, Мислим да је 41 већи број од 28? Можда није?

  -„После 16 година та странка“….. ово ми није јасно? Колико знам СНС постоји од септембра, октобра 2008 године!? То значи да странка постоји непуних 8 година, или можда 1 година вреди као 2, онда је у реду.

  А можда се рачуна нешто друго… следбеништво?

 4. U novijoj istoriji Šapca, biće upamćeni samo poneki gradonaačelnici ili ti predsednici oplštine!!! Jedan od njih je Dušan Petrović. Dok je on bio na fnkciji prvog čoveka u gradu bilo je i te kako aktivnosi i poslovnog angažmana velikog broja privrednih subjekata. Grad je ubrzano išao napred. Šta nam se desi u poslednje vreme: neznadosmo da procenimo da li nam prete poplave, a onda Šabac postade poznat po kombinaztorici – nemogućeg u moguće, pa danas ne sme da se kaže „dosadašnja vlast“ – ko to beše??? Da li smo predstali da budemo šapčani – da li smo prepoznatljivi samo po svojoj plripadnosti Beogradu, Jagodini, Čačku, Zaječaru, Babušnici ili sačuvaj Bože – Vašingtonu, Berllinu, Londonu, Briselu ili Moskvi.

 5. Uz sva veličanja i nipodaštavanja rezultata te jednih te drugih – uočih jedno, što nisam primetio na izborima – jer sam glasao za onog koga sam hteo nezavisno od njegovog broja na LOKALU i na REPLUBLIČKOJ LISTI – par kečeva, a stavarno za triling – bilo je potrebno učešće i na POKARJINSKOJ LISTI. O ovome, kao što je mene uputio neopredeljeni birač, ja želim samo da vam ovo predočim. . Ako niste zaslepljeni bilo čijom veličinom RAZMISLITE MALO. PRVI JE PRVI i tako će verovatno biti sve dok je nepismenih politički i nepismenih po obrazovanju. Zašto – zato što i jedni i drugi zaokružuju prvog na lsti!!!

Leave A Reply