Vlast naveliko laže građane i obećava brojne investicije

0

PROTEST ŠABAČKIH NAPREDNJAKA

Danas, tačno u 11 i 55 časova, ispred Gradske uprave, u glavnoj ulici, okupili su se šabački naprednjaci da na mirnom protestu iskažu svoje nezadovoljstvo trenutnim političkim stanjem. Na protestu su nadahnuto govorile naprednjačke perjanice, poznati „šabački doktori“.

U svom vrlom govoru „šabački doktor“ za „zapošljavanje u javnim preduzećima“ rekao je okupljenim građanima da je Vlast formirana ucenama i prevarama i da je na čelu takve Vlasti lider koji laže svoje građane, koji laže svoje saradnike, a što je najgore izdao je svoje građane i svoje birače a time je ugrozio i njihovu budućnost.

Ova njegova rečenica izazvala je salvu zvižduka prisutnih naprednjaka.

„Doktor“ je istakao i to da Vlast naveliko laže građane i obećava brojne investicije od kojih, pokazalo se, nema ništa.

Laž, laž i samo laž – rekao je na kraju svog obraćanja „doktor za zapošljavanja u javnim preduzećima“.

Posle njega, prisutnim naprednjacima, obratio se i drugi „šabački doktor“ koji je rekao da je Vlast, za svoje vladavine, uništila sve što je mogla, radila na štetu svojih građana i krala na izborima:

– Vidite, da se priča o poštenim izborima i da ON misli da ne postoje pošteni izbori. Ako ne sme veliki vlastodržac da izađe, posle toliko godina vladavine, i kaže zašto je sve ovako posle toliko godina negove vladavine neka izađe neko drugi i kaže nam istinu. Zašto uporno krije neku svoju istinu i ne želi da čuje i drugu stranu. Zašto ne želi da se suoči sa argumentima, Ja sam siguran da ova Vlast neće još dugo. Siguran sam da sve što govorimo ima smisla i siguran sam da će, ako ima i malo časti i morala, ON već danas razmišljati, a verovatno sutra i podneti ostavku. Ako nema ni časti ni morala onda mu je na čast i onda ćemo morati nekim drugim putevima. A sigurno je da su ti putevi pošteni izbori i mi smo za njih uvek spremni – završio je svoje obraćanje „šabački doktor za sunožne skokove“.

Na protestu se okupio veliki broj šabačkih naprednjaka njih oko 200 (hiljada). Oranizatori su objasnili da su očekivali da na ovom skupu, koji je inače bio zakazan za juče, bude znatno više naprednjaka ali da zbog nestašice goriva u pančevačkoj rafineriji i iznenadnih tehničkih pregleda autobusa, mnogi od njih nisu bili u mogućnosti da dođu na ovaj skup.

Protest se završio šetnjom od Gradske uprave do Istorijskog arhiva i protekao je u miru i dostojanstveno. Nije bilo nikakvog nasilja, napada na žene, vešala, motornih testera i svih drugih rekvizita koji karakterišu ovakve skupove.

Ako ne bude kiše ili nekog praznika i ako se stanje sa gorivom i autoprevoznicima stabilizuje ovi protesti će se odžavati svakodnevno.

Facebook komentari

Leave A Reply