Vlada opet nije ispunila obećanje

0

Inicijativa selo-grad o neisplaćenim subvencijama poljoprivrednicima

Neisplaćene subvencije poljoprivrednicima i po ko zna koji put neispunjeno obećanje Vlade Republike Srbije, bila je tema konferencije za novinare Inicijative selo-grad (ISG), održane 9. januara u Šapcu.

Dragan Stanković, odbornik ISG u Skupštini grada Šapca, podsetio je na činjenicu da je Vlada, odnosno Ministarstvo poljoprivrede, dužna poljoprivrednicima isplatu subvencija, koju je ministar Nedimović obećao do 15. decembra 2016. godine.

– Vlada opet nije ispunila obećanje, a ministar nije govorio istinu. Isplatu je najavio gostujući u emisiji RTS-a 24. novembra, što je praktično bio odgovor na moje pitanje, jer sam mu u istoj emisiji bio sagovornik. Čak su i šabački naprednjaci, osećajući, kako su sami rekli “moralnu dužnost”, obećali da će subvencije poljoprivrednicima biti isplaćene još ranije – do 1. decembra, jer “Vlada Aleksandra Vučića nikome nije ostala dužna”. Mi smo se uverili i tvrdimo da jeste. Za to postoje dokazi, a to su poljoprivrednici šabačkog kraja, istakao je Stanković.

On je rekao da u godini u kojoj je ministar Nedimović najavio veći budžet za poljoprivredu, sami poljoprivrednici ne znaju šta to znači ali se pribojavaju da za njih male od toga neće biti koristi, već će “kajmak pokupiti” veliki i moćni, prema kojima je i budžet formiran.

Ivana Katić, odbornica ISG u Skupštini grada, postavila je pitanje zašto u pojedinim delovima grada i šabačkim selima na Božić nije bilo struje, zbog čega su građani Šapca najradosniji hrišćanski praznik proveli u mraku.

– Kako je moguće da se direktor šabačke Elektrodistribucije Dejan Jovanović javno, putem medija, ne obrati građanima Šapca i objasni zašto nemaju struju. Umesto toga, na sveti praznik, imali smo televizijsko gostovanje šefa odborničke grupe SNS u Skupštini grada Aleksandra Pajića, koji je po ko zna koji put govorio o lokalnoj vlasti i njenom vođenju grada. Umesto aktuelne teme, pričali su o onome što im je volja i tako ponovo pokazali svoju neodgovornost i način na koji bi vodili Šabac – politikanstvom i praznim obećanjima, bez odgovora i rešenja za građane Šapca, navela je Ivana Katić.

Facebook komentari

Leave A Reply