Ugrožavanje nezavisnosti sudstva u Šapcu

2

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić uputio je danas pismo Visokom savetu sudstva i Društvu sudija Srbije, Delegaciji Evropske unije u Srbiji, kao i ambasadama Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Nemačke, Italije, Kraljevine Holandije, Kraljevine Norveške i Finske Republike, u kom ih obaveštava o grubom kršenju načela pravne države i ugrožavanju nezavisnosti sudstva u Šapcu.

„Reagovanje Povereništva Srpske napredne stranke u Šapcu na oslobađajuću sudsku presudu koja je gradonačelniku Šapca Nebojši Zelenoviću izrečena 22. maja u Osnovnom sudu u Šapcu je protivpravni uticaj na sud i direktno mešanje politike u rad pravosudnih organa. To je najgrublji pritisak na sudstvo i predstavlja opasnost za državno uređenje i vladavinu prava. Ovakvi postupci ugrožavaju evropsku perspektivu Srbije“, navodi se, između ostalog, u pismu predsednika Skupštine grada Nemanje Pajića.

Facebook komentari

Discussion2 Comments

 1. To je “Direktno mešanje politike u rad pravosudnih organa”. Da li ova rečenica se odnosi samo na Vaše prijatelje ili i na sve pojedinačne slučajeve?
  Kada sam ja “Pojedinačni slučaj”, dobila “Politički otkaz”, i kada je Inspekcija rada naložila sudu da me vrati na posao, jer je grubo prekršen zakon, niste ni Vi a ni pomenuti Zelenović imali primedbe? A bili ste upućeni u sve.
  A meni je u lice rečeno od strane jadnog Čiculića, da se ne može protiv svih Vas. Ko ste to Vi? Jer ja sam tako bitna ličnost, pa ste sudiji Ružić (neki od Vas) skrenuli pažnju da promeni svoju odluku.Gde ste Vi tada bili da reagujete na političko mešanje u moj bitan slucaj? A mi se poznajemo i nekad smo bili saradnici.
  Sada morate da reagujete?
  Ah da, ja nemam moć, nisam niko i ne postojim ! To nije bilo mešanje Vaše politike u sudstvo?
  Znam da ce ubrzo ovo završiti u arhivi Podrinskih, ali istina na kraju uvek pobedi. Svi smo mi važni.

 2. Pingback: Ugrožavanje nezavisnosti sudstva u Šapcu – Embargo

Leave A Reply