Srpska napredna stranka podnela krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića

29

Kandidati Srpske napredne stranke za odbornike u gradskom parlamentu dr Slobodan Popović, dr Aleksandar Pajić i Dejan Jovanović podneli su danas krivične prijave protiv gradonačelnika Nebojše Zelenovića i Dragana Gligorića, povodom snimka koji se nedavno pojavio u javnosti, a na kome se, prema njihovim tvrdnjama, jasno čuje da Gligorić u ime stranke Zajedno za Srbiju za podršku toj stranci na izborima nudi novčanu pomoć od 5.000 do 11.000 dinara. Informacija o navodnoj kupovini glasova pojavila se u dnevnom listu „Alo“, a zatim se snimak pojavio na sajtu Jutjub.

-Nije nam jasno zašto se gospodin Nebojša Zelenović ne oglašava po ovom pitanju. Možda zato što ne želi da upadne u još veći problem, jer ako bude negirao da je učesnik u ovoj aferi, može da se desi da napravi novo krivično delo. Nadležni organi će, nadamo se, uraditi svoj posao, a naš zadatak je da se svim sredstvima borimo protiv kriminala i korupcije u gradu Šapcu- rekao je dr Pajić i izrazio sumnju da Zelenović ćuti jer nekog krije.

On je dodao da će se krajem nedelje interesovati u Tužilaštvu dokle je postupak stigao i izrazio uverenje da će po dolasku Srpske napredne stranke na vlast u gradu i mnoge druge afere koje stoje „u fiokama“ biti razotkrivene.

Na konferenciji je bilo reči i o brendiranju izloga u centru grada od strane gradonačelnika Nebojše Zelenovića, kojim se, prema mišljenju Odeljenja za inspekcijske i komunalno- stambene poslove, ne krši Odluka o komunalnom uređenju grada. Pajić je rekao da je gradsko rukovodstvo stranke odlučilo da ne ruži grad stranačkim plakatima, iako su im brojni simpatizeri ponudili da na prozorima svojim privatnih stanova i lokala to učine u znak podrške. On je zatražio od Zelenovića da javnosti dostavi na uvid ugovor o zakupu lokala u centru grada.

-Imamo nezvanične informacije da zakupac tog lokala nije privatno lice, nego nevladina organizacija koja se finansira iz budžeta grada Šapca. Ja molim gospodina Zelenovića da javnosti da na uvid ugovor o zakupu, kako bismo videli ko je i na koji vremenski period zakupio lokal u kojem on vrši predizborne aktivnosti. Osim toga, uvereni smo da to što radi jeste kršenje Odluke o komunalnom uređenju grada- smatra Pajić.

On je ponovo pozvao Zelenovića na TV duel, dajući mu mogućnost da bira vreme i televiziju, jer bi to bila prilika da sučele svoje stavove o vizijama razvoja grada u naredne četiri godine, a građani bi na osnovu toga mogli da daju svoj sud o tome koju stranku žele da podrže na predstojećim lokalnim izborima.

D.Dimitrijević

 

 

Facebook komentari

Discussion29 Comments

 1. Neverovatno je da Zelenović nije čak ni pokušao da demantuje ili da nekakvo objašnjenje za ovaj skandal sa kupovinom glasova.

 2. Šta onda vredi Zelenoviću što kreči zgrade, šminka parkove i krpi ulice, kad s druge strane pomićuje ljude i kupuje glasove.

 3. Dušan Petrović ne bira dredstva da se održi još koju godinu na vlasti u Šapcu, pošto mu je propala karijera na republičkom nivou.

 4. Mogu da razumem da u predizobornoj kampnji kažu da će biti bolje, da obećavaju što ne mogu da ispune ili pričaju kako su i koliko uradili, ali ovo je stvarno kriminal.

  • Jel’ ne smeš da kažeš: DOSTA JE BILO!? 🙂 Meni je DOSTA svih tih interesnih grupica okupljenih oko političkih partija. Vreme je da kažemo DOSTA JE BILO partokratiji, parazitskom sistemu…
   Jedini za koga ću glasati na ovim izborima je Saša Radulović – DOSTA JE BILO!

 5. Ne, ne… 16 godina je sasvim dovoljno da se pokaže ko je i kakav. Više nas Petrović i njegove produžene ruke razni Zelenovići ne mogu prevariti.

 6. Ako su “Petrovićevci” već u predizbornoj kampanji spremni na ovakve mutljavine, šta tek da očekujemo ako se opet dokopaju vlasti?

 7. Jojjjjjjjjjjjjjjj,koji mučenici i paćenici ovi Naprednjaci.Znaju da u Šapcu nemaju šance da dobiju izbore.A da malo ispitamo diplome i doktorate dr Slobodana Birmančevića i dr Aleksandra Pajića.

 8. Dusan Petrovic

  Ovo sa kupuvinom glasova je bila kap na prepunu casu gorcine koju sipaju sadasnji gradonacelnik Nebojsa Zelenovic i njegov mentor Dusan 10% Petrovic.Narod ce ih kazniti skidanjem sa vlasti a sud ce nadam se odraditi svoje.

 9. Kupovina glasova je ne samo krivicno delo, vec i politicko dno. Nadam se da ce puci 24. Sabac mora da se spasi.

 10. Šapčani, jel ste svi Vi bili u hali onomad kada je veliki vezir/vođa pričao?
  Da li ste svi stigli u halu na vreme i da li ste lepo putovali sa Trkališta, Čavića, Trijangle? Autobusima, tačnije ako se ne varam, došli ste iz svih delova Šapca sa preko 70 autobusa.
  Baš lepo.

 11. Dusan Petrovic je upropastio privredu u Sapcu. Od fabrike Zorka Pharma napravio je pogon i Sabac je ostao uskracen za dijagnosticki centar vrednosti 2 miliona evra. Nestala i je i kompletna imovina Jela Sabac koja je pripadala fabrici Zorka Pharma, pod cudnim okolnostima u toku privatizacije. Zelenovic je samo pion i kurir, ne treba ga mnogo ni osudjivati zato sto je ucenjen malverzacijama i krivicnim prijavama od strane Dusana Petrovica. Kad budu organizovali koncert u istrazi Petrovicu i Zelenovicu, mnogi u gradu ce odgovarati za pronevere.

 12. A vi botovi ste kao bolji?! Svi bezgresni i cedni…
  Sve i da je tacna kupovina glasova opet je Zelenovic bolja opcija za Sabac nego kandidati SNS-a.

 13. Kakva prljava politicka igra!!! Svi ti sabacki politicari koji se bore za vlast su dno dna. I ovi novi a i oni stari. I svi su neciji puleni. Podmecu jedni drugima samo tako. Sta mislite kako je Popovic sa svojim ‘nastupom’ dospeo cak kod Kesica u emisiju? Javili mu Zelenovicevi. Kao sto i sad ovi naprednjaci izvestavaju o snimku na kom imaju Zelenovica. I dok se oni igraju, mi se patimo sa svim tim budalama koji se spremaju jos malo da se nalapaju novca i pozicija. Preselo im!!!

 14. Jao botovi jedni! Pa ceo sabac je glasao za Zelenovica! Ljudi ga vole i glasno su govorili da ce glasati za njega! Mozete samo puci od muke vi neobrazovani prosti SNS mozgovi!

Leave A Reply