Skupština grada jednoglasno za dodelu sredstava podsticaja Jazakiju

1

Odbornici u Skupštini grada Šapca jednoglasno su usvojili Odluku o dodeli sredstava podsticaja-odnosno davanju saglasnosti na tekst Ugovora o dodeli sredstava podsticaja japanskoj kompaniji Jazaki. Ovom Odlukom ovlašćuje se gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović da potpiše Ugovor o dodeli sredstava podsticaja japanskom gigantu, radi finansijske podrške firmi za realizaciju Investicionog projekta koji će rezultirati zapošljvanjem 1.700 radnika, u naredne tri godine.

skupstina-jazaki-1Gradonačelnik Zelenović zahvalio se odbornicima jer su jednoglasno podržali Odluku i podsetio da je dolazak firme Jazaki najveća “grinfild” japanska investicija u Srbiji.

-Grad Šabac je danas pobednik u velikoj trci gradova i opština, kako u Srbiji, tako i u regionu, čime je dokazao da je najbolje mesto za investicije. Dolazak ovako velike kompanije znači više posla za privrednike u Šapcu i dalji razvoj grada, ali je i svojevrstan sertifikat u poslovnom svetu na osnovu koga će i druge velike firme poželeti da dođu i investiraju u naš grad, istakao je gradonačelnik Zelenović.

On je podsetio da Grad ima najveću Industrijsku zonu, ali i brzu i efikasnu administraciju, koja svakog privrednika vodi kroz sve faze realizacije njegove investicije.

-U budžetu za narednu godinu opredeljena su sredstva za dalje širenje i uređenje Industrijske zone, obezbedili smo programe obuka za sticanje znanja koja su neophodna za rad u jednoj velikoj firmi kao što je Jazaki. Pored ove kompanije, u našoj Zoni je 26 firmi koje su kupile zemljište, a u toku je gradnja pet fabrika koje će zaposliti 1.900 radnika. Takođe smo u pregovorima sa 11 novih kompanija, koje bi zaposlile 1.800 ljudi, kazao je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i podsetio da je cilj tima, na čijem je čelu, da svako ko ne radi dobije posao, a da oni koji rade – zarađuju više.

 

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Jel to da gradjani zarade više se odnosi na platu radnika od 25000 dinara?Jel se vi to šalite gradonačelniče?Sto vi ne radite za tu platu?Dovodite nam investitore koji će da zaradjuju na grbači naših gradjana.I ovo je proverena informacija.Na testiranju je gradjanima rečeno da je to plata.Sramota.Tu ima ljudi i sa VSS koji će raditi na traci i trecu smenu za 25000.Da li su za to studirali?A da radite vi i vas tim malo za tu platu?

Leave A Reply