Saopštenje za javnost Predškolske ustanove „Naše dete“

0

Povodom vesti o pojavi šuge u vrtićima, a u cilju očuvanja zdravlja i bezbednosti dece, Predškolska ustanova „Naše dete“ obaveštava roditelje da svi vrtići rade redovno i da nema razloga za zabrinutost. Odmah pošto su roditelji jednog deteta, koje boravi u vrtiću „Poletarac“, obavestili upravu vrtića o dijagnostikovanju promena na koži- pojavi „šugarca“, u vrtiću su preduzete mere dodatne dezinfekcije, u skladu sa propisima, o čemu je rukovodstvo izvestilo Zavod za javno zdravlje.

Nakon obavljenog istraživanja epidemiologa Zavoda, Predškolska ustanova realizovala je predložene mere, uključujući i informisanje roditelja i njihovu edukaciju u cilju prevencije, a specijalista epidemiologije potvrdila je da je pravilno sprovedena procedura dezinfekcije. Iste mere preduzete su i u vrtićima „Mladost“ i „Bajka“ u kojima su promene uočene kod još jednog deteta, a sve u skladu sa preporukama i uz konsultaciju sa lekarima i epidemiolozima.

Svi vrtići rade redovno, a novi slučajevi bilo kakvih promena ove vrste kod dece nisu prijavljeni. Vaspitači na prijemu dece svakodnevno obraćaju pažnju na bilo kakvu promenu zdravlja dece i o tome redovno obaveštavaju roditelje.

Uprava vrtića i svi vaspitači dostupni su roditeljima za bilo koju vrstu saveta i na stalnoj su vezi sa pedijatrima, epidemiolozima i stručnim službama, u cilju zaštite zdravlja dece.

Facebook komentari

Leave A Reply