Šabac obeležava Dan grada

4

Nizom manifestacija Šabac će obeležiti 22. april Dan grada, u znak sećanja na 1867. godinu kada je turska vojna posada napustila Šabac, predavši ključeve grada pešadijskom kapetanu srpske vojske Lazaru Cukiću.

Program počinje sutra u 19 časova u Šabačkom pozorištu, tribinom „Vidim, čujem, govorim“ čiji su učesnici: Olja Bećković, Draža Petrović, Sergej Trifunović i Marko Dražić. U Hali „Zorka“ od 20 časova je promocija filma Juga Radivojevića „Rukometni vanzemaljci“. U sredu 20. aprila u Šabačkom pozorištu biće predstavljena knjiga Stane Munjić „Priče iz Rabadžijskog šora“.

Narednog dana od 12 časova na Trgu đačkog bataljona, umetnik Đurađ Stevanović će ponovo slikati u prostoru „Kocka“, svojevrsnom spomeniku uličnoj umetnosti. O primerima dobre prakse šabačkih učitelja može se čuti od 18 časova u Kulturnom centru, a jedan sat kasnije, na gradskom trgu počinje koncert svih šabačkih kulturno-umetničkih društava.

Glavni dan obeležavanja Dana grada, 22. april, počinje programom „Naša deca su svetlost“ u Velikom parku od 12 do 18 časova, a u 17 časova u Narodnom muzeju biće otvorena izložba „Kraljica Natalija Obrenović u fondu Branka Stojanovića“. Svečana dodela Aprilskih nagrada je od 18 časova u Šabačkom pozorištu, a od 19.30 na Otvorenoj galeriji na trgu Šapčani će moći da pogledaju izložbu fotografija „Neviđeni Šabac Riste Marjanovića“. Veče stend ap komedije u Šabačkom pozorištu – Srđan Dinčić: „Đavo iz jagode“ počinje u 20 časova, a u Hard rok kafeu od 22 časa je koncert Džejms Braun tribjut benda.

Poslednjeg dana obeležavanja Dana grada, u petak 23. aprila u Šabačkom pozorištu od 20.30 je koncert Rafael Vresnig i Enriko Kriveljaro trio, a od 22.30 nastup sremskomitrovačke grupe „Gemblers“.

 

 

Facebook komentari

Discussion4 коментара

  1. bilo bi smesno da nije zalosno, danas sam u strogom centru grada videla preko 30 radnika zelenila. Pre 15 dana nisu nigde radili, mada su i tada bidi ielan vremenski uslovi za ove radove. Vidimo se i posle izbora, samo nezam gde, gospodine Zelenovicu. Pa vi ste sa 17 radnom nedeljeom potrosili kompletan budjet za godinu dana za uredjenje grada, dakle da ne budemo u djubretu do kraja godine, nakon izbora vi opet planirate da dizete cene komunalija da bi napunili budzet, ne to ovoga puta necete biti u prilici.

  2. I dalje ne verujem da ce predizborni cirkus trajati cak do 24. Aprila 🙂 . Samo leba i igara. Vasar od jutra do mraka, crkni sirotinjo bez posla i buducnosti.

  3. Šapčani proslavljaju „Dan grada“, uz naplaćivanje ulaznica za predstavu u pozorištu, uz muzički program u jednom kafeu (gde je opet potreban novac)… Ja se pitam kakav je to onda „Naš Dan grada“? Šta su nam to oni priuštili, a da mi to nismo platili tog dana? Uz to i savetnik, koji na lokalnoj TV govori o sjajnom programu i gradonačelniku koji prepoznaje šta je nama potrebno, i savetnika podržava potpuno u idejnom smislu. Lobi otac, pa sin Marsenić, kao i razni takvi umetnici ulaze u sistem i Ustanove kulture prenosom sa kolena na koleno, “ sa oca na sina“ ili u jednoj ustanovi kulture “ sa majke na sina“. Njihovo privatno vlasništvo je celokupna kultura ovog grada. DS kultura samo postoji i regrutuju se samo umetnici iz njihovih redova.
    Gradjani, ja se nadam da niste slepi. Zar želite ovakav grad sledeće 4 godine?
    ŠABAC JE NAŠ, A NE NJIHOV !!!

Leave A Reply