Šabac „čupa“ Vučića

1

LIČNI STAV:  HANIBAL KOVAČ

“Igra kolo kod komšije, a ja gledam iz avlije“

Da nema Šapca ovakvog kakav jeste, ovako opozicionog, ne bi se Vučiću lepo pisalo u zemlji Srbijici u kojoj je on predsednik… U trenutcima kada u Paraćinu odpuštaju 230 radnika u Staklari, sranje oko Kosova, raspad sistema u Beogradu, Železara u kolapsu…. i da ne nabrajam dalje… Mislim, sa čime lepim može Vučić da izađe u javnost i da kaže „Eto, ima nešto i da valja“ a ne samo da nakeženih zuba izbacuje agresivnu retoriku i besno lajanje, kao psa kad` ga sateraju u ćošak. Da ne beše Šapca, ovakvog kakav jeste, drugačije bi se pesme i igre pevale i plesale Srbijom… Pokunjene glave, priznajući de fakto, politički poraz u Šapcu, saslušao je Zelenovića gradonačelnika, koji lepo reče da je Šabac najbolji grad u Srbiji, najbolje mesto za investiranje i grad u kome se najbrže dobijaju sve administrativne dozvole… I šta je Vučić mogao na to da kaže posle Zelenovića, ništa, nego samo da bude korektan, uljudan i da shvati da u Srbiji ima gradova i građana koji znaju šta rade, razumeju se u vođenje grada i koji ne poltronišu sili koja se želela po svaku cenu nametnuti iz Beograda. Dolazak Vučića, predsednika, u Šabac je velika pobeda Šapčana i konačan poraz lokalne politike i kvazi lokalnih političara SNS-a u Šapcu… Vučić svoje poverenike, koji nisu ni bili pozvani, niti su bili u protokolu, nije pogledao kao smrdljiv sir i da ne beše Gašića, onog visokog i pozamašnog, ne bi ni prešli tarabu ispred koje su se spontano okupili brojni sendvičari iz cele Srbije… Brat Gašić se sažalio na dva doktora nauka i kao čovek sa vezama u Vučićevom obezbeđenju, namolio da puste ove dva nesretnika u krug fabrike, dakako „Jazaki“.

Koliko čujem, ovi naši Šapčani, Zelenović, Nemanja i ostali, dovode neke ozbiljne Nemce i Italijane da investiraju i prave fabrike u Šapcu… Hoću reći, eto nama Vučića opet!     

P.S.

Za sendvičare i sokadžije spontano okupljene, milina Božija, zajedno sa odbornicima SNS-a, preko tarabe gledali predstavu uživo a i predsednika kako se rukuje sa kosookima ali i ovima koji ih u Šabac dovedoše, političkim oponentima koji vode grad… “Igra kolo kod komšije, a ja gledam iz avlije“

Facebook komentari

Discussion1 Comment

 1. Kad pročitam ovaj tekst, ja pomislim da možda živim u Berlinu.
  A svakome ko hvali i slika stalno ovu japansku kompaniju, želim mu da i on počne da radi u njoj, a ne da piše ovakve tekstove.
  A što se tiče administrativnih dozvola, znaš koliko me je briga za njih, i svakog gradjanina koji ovde zbog Zelenovića živi kao pas.
  Ljudskost, (na koju ste zaboravili) ja sam u ovom gradu videla samo jednom u njegovoj efikasnoj GU. U Mininoj majci.
  To je za mene pojam “Efikasna”.
  Čekamo i Vašeg moderatora, zvanog “Cenzura”.
  15000 Berlin

Leave A Reply