Režim ozbiljno uzdrman protestima

0

Protest “Jedan od pet miliona” održan je večeras u Šapcu, a građani nezadovoljni režimom okupili su se ispred Stare robne kuće noseći transparente “Vučić je najveći lažov”, “Stop SNS iživljavanju nad decom”, “Demokratija da, diktatura ne”. Upućen je poziv na veliki protest koji će u aprilu biti održan u prestonici.
Potpredsednik Narodne stranke i šef Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda Nikola Jovanović rekao je da je režim evidentno uzdrman protestima prethodnih meseci i zavladala je panika u redovima vlasti.
-Treba da izdržimo, 13.aprila je zakazan veliki miting u Beogradu koji bi mogao da bude jedna važna pobeda kako bismo smenili ovaj režim i napravili bolji, pravedniji i efikasniji sistem u Srbiji. Posle poraza naprednjačke vlasti dolazimo do prelazne vlade, a nakon toga do normalne Srbije u kojoj neće biti Pinka, obračuna crnogorske mafije, siromaštva kao što je danas, gde neće biti najgori na vlasti, već ćemo konačno postati uspešno evropsko društvo koje poštuje i neguje svoje tradicionalne vrednosti- istakao je Jovanović i naglasio da Javni servis ruše oni koji su na vlasti, a građani u tu zgradu nisu ušli da ruše, već da potraže svoje pravo da znaju sve.
On je zapitao kako je moguće da aktuelni predsednik na RTS- u provede 182 sata, a njegovi glavni politički neistomišljenici za to vreme ne gostuju nijednom.
-Ako imamo pravo da znamo sve, da li možemo da znamo gde su potrošili 635 miliona evra koje su oteli od naših penzionera. Na šta je potrošeno osam milijardi evra, za koje su se dodatno zadužili od 2014. godine- naveo je Jovanović.
Predsednik Učeničkog parlamenta u Medicinskoj školi “Dr Andra Jovanović” Uroš Rakić osvrnuo se na, kako je rekao, sramno hapšenje vršnjaka koji su samo izražavali svoj stav i nezadovoljstvo aktuelnom vlašću.
-Da je RTS kao javni servis svih građana izveštavao kako treba protekla tri meseca o protestima širom naše zemlje do upada u zgradu ne bi ni došlo. Odgovorne za ovaj čin moramo tražiti u vrhu te medijske kuće i u vrhu države. Zar smo mi mladi, srednjoškolci, neprijatelji broj jedan ove države koje treba da hapse, zar je to politika ove Vlade, zar ćete sve da nas stavite u zatvor i tako nas zadržite u ovoj osiromašenoj zemlji? Takva politička hapšenja ne bi smela da se dešavaju ni u jednoj civilizovanoj evropskoj demokratiji- smatra Rakić i dodaje da mladi najviše odlaze iz zemlje, jer u Srbiji može uspeti samo onaj ko ne misli svojom glavom, ističući da je sramota da u vrhu vlasti sede nestručni ljudi sa kupljenim diplomama, čija je jedina specijalnost dodvoravanje Vučiću.
Nezadovoljni građani prošetali su centralnim gradskim ulicama i najavili ponovno okupljanje za nedelju dana.
D.Dimitrijević

Facebook komentari

Leave A Reply