Polumaraton na terasi

1

Uspela je sebi da dokaže psihičku stabilnost i izdržljivost, ujedno je poslala poruka deci da ne odustaju od onoga što zamisle

Šapčanka Dragica Pavlović, o kojoj su „Podrinske“ već pisale, sprema se za multisportsku disciplinu – triatlon. Zbog vanrednog stanja i policijskog časa, kao i njenog posla nije moguće da svakodnevno trenira napolju. Ali ova situacija koja nas je sve zadesila probudila je u njoj maštu i snalažljivost za sport, te je tako prethodne večeri na svojoj terasi dugoj samo sedam metara uspela da istrči polumaraton – 21 kilometar.

  • Moji treninzi su obično u večernjim časovima, po završetku svih obaveza – posla, brige o porodici. Tako mi se organizam i navikao. Radim do 14 časova, nakon čega odlazim da kupim šta treba, obiđem roditelje. Dok sve završim eto već i policijskog časa – kaže za „Podrinske“ Dragica, koju ova situacija nije zaustavila na putu ka sportskom cilju.

U martu, kada je počelo vanredno stanje, Dragica je došla na ideju da u miru i tišini na terasi počne da trči. Tada je počela trčati nešto pre 20 časova, a kada su počeli aplauzi sa drugih terasa ona je prekinula na 680-om metru. Od tada, do sinoć, nije trčala.

  • Ovog puta sam bila odlučnija. Nisam prekidala. Počela sam u 19:23 i trčala sam 3 sata, 49 minuta, 31-u sekundu. Ukupno sam istrčala dužinu polumaratona – 21 kilometar. Moj prvi polumaraton je bio onaj „Prvi šabački polumaraton“. Ovo je drugi. Više sam orjentisana na kraće distance pet, sedam ili 10 kilometara, ali ovakva situacija je idealna prilika za ovakav korak.

Dragica kaže da je uspela sebi da dokaže psihičku stabilnost i izdržljivost, i da je polumaraton na terasi ujedno i poruka njenoj deci da ne odustaju od onoga što zamisle. Ni jednog momenta nije pomislila da odustane, a kako ističe sportisti ne odustaju tako lako.

  • Imala sam „krizu“ na 18-om kilometru, kada su me kolena počela boleti. S obzirom da sam fizioterapeut po struci, znala sam da je ta bol od promene pravca, jer trčim pet ili šest metara, prikočim, pa nastavim. I tako, kad se preračuna, ukupno 3.000 puta. Promenila sam taktiku pa je bol i prosao, a ubzo i došao taj dvadeset prvi kilometar.

Porodica je uvek uz nju, ovoga puta ćerka joj je bila najveća podrška, a donosila joj je i vodu. Kaže da sportisti uvek nađu način na koji će održavati formu. Tako je za segment biciklizma, koji je potreban za triatlon za koji se sprema, kupila trenažer, pa na toj istoj terasi vozi i biciklo.

Isidora Kovačević

Facebook komentari

Discussion1 коментар

Leave A Reply