Podrška Vuku Jeremiću

0

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST NOVE SRBIJE

Na sednici Predsedništva Nove Srbije, održanoj u nedelju 19.2.2017. godine jednoglasno je usvojena Odluka da stranka na predstojećim predsedničkim izborima kao kandidata za predsednika Republike Srbije podrži gospodina Vuka Jeremića.

Svi članovi Predsedništva Nove Srbije su podržali uvodno izlaganje predsednika Velimira Ilića i zauzeli stav da se treba suprotstaviti vladajućem režimu u Srbiji, koji personifikuje Aleksandar Vučić, zato što Srbija pod aktuelnom vlašću svakodnevno tone u svim sferama života, bez bilo kakvih ozbiljnijih rezultata na ekonomskom, političkom i socijalnom planu.

Nova Srbija smatra da je jedini čovek koji se u ovom trenutku može na pravi način suprotstaviti režimskom kandidatu gospodin Vuk Jeremić, koji će oko sebe okupiti širok front građana, udruženja, nevladinog sektora i političkih stranaka, a Nova Srbija će tokom predstojeće predizborne kampanje sve svoje resurse staviti u funkciju izborne pobede Vuka Jeremića. Ono što nas učvršćuje u svojoj odluci da podržimo Vuka Jeremića je podatak da se radi o čoveku koji je godinama više nego uspešno bio na čelu Ministarstva spoljnih poslova Srbije, a kasnije je predsedavao Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija u Njujorku i za malo izgubio trku za poziciju generalnog sekretara Ujedinjenih nacija. Jeremić se svojevremeno školovao na najprestižnijim evropskim i svetskim univerzitetima, a svojom kasnijom karijerom je potvrdio visoku stručnost i sposobnost, što je razlog više da ga Nova Srbija podrži kao budućeg predsednika Republike Srbije.

Ukoliko vlastodršci ovih dana raspišu i prevremene parlamentarne izbore, kao što se najavljuje, Nova Srbija će biti deo opozicionog političkog bloka na čelu sa Vukom Jeremićem.

Informativna služba Nove Srbije

Facebook komentari

Leave A Reply