Početak kraja vladavine Aleksandra Vučića ili uvod u totalnu diktaturu?

1

Građanski protesti i brutalnost policije u Beogradu!

Sada, posle obraćanja naciji Aleksandra Vučića potpuno sam siguran da je za ono što se, u utorak uveče, dogodilo u Beogradu odgovoran Aleksandar Vučić. A to ne sluti na dobro. Balon smovolje, bahatosti, samovlašća, samoljublja, besčašća, netolerancije i svega drugog negativnog u vladavini Aleksandra Vučića počeo je polako da puca. Ali bilo kako bilo u narednim danima i mesecima videćemo da li je ovo što se dogodilo, u utorak uveče, početak kraja vladavine Aleksandra Vučića ili uvod u totalnu diktaturu.

MLADOST SRBIJE VEČERAS U BEOGRADU

I večeras je veliki broj građana, uglavno mladih politični neangažovanih, otišao za Beograd. Da pokaže da više neće da trpi zulum diktatora da se bori i da traži da im zemlja u kojoj su rođeni bude normalna i pristojna. Nažalost njih neće dočekati kukavica Aleksandar Vučić već kordoni policije, batinaši, navijači i ko zna ko još.

Ne dajte se deco. I budite pametni. Pred vama je budućnost a Aleksandar Vučić i njegova kriminalna grupa su crna prošlost Srbije. Samo im to još niko nije javio.

Koreografija

Međutim, ono što najviše zabrinjava je i činjenjica da su opravdani protest građana, koji su se spontano okupili na platou ispred republičke Skupštine, ponovo probali da zloupotrebe neki likovi očito bliski režimu i Aleksandru Vučiću. Mirne proteste iskoristila je poveća grupa mladića koja se popela na skupštinsko stepenište i ušla u zgradu bez ikakvog cilja. A da je sve to postalo sumnjivo ta ista grupa je posle izlaska iz skupštinskog hola počela da peva „rodoljubive“ pesme i da skandira po navijačkim koreografijama. Naravno tu se pojavio i Vuk Jeremić što je bacilo senku i obesmislilo sve dobre namere i najavilo ono što se potom događalo.

 

Brutalna policija

Kada je broj okupljenih građana prešao brojku od desethiljada na scenu ponovo stupa grupa iz prvih redova i počinje sukob sa policijom. Policija uzvraća onako kako se niko nije nadao. Suzavcem. I tu nastaje haos. Oni koji su na protest došli sa decom odlaze a oni koji ostaju bacaju kamenice na policiju. I tada srpska policija pokazuje brutalnost kakva nije viđena ni u doba Slobodana Miloševića. U „igru“ ulaz konjica, policajci sa psima, borbena vozila… Suzavac pršti na sve strane. A onda se dogodilo nešto što nas je sve zapanjilo. Počinje koškanje među demonstrantima i fizički obračuni između njih. I dok su svi bili u čudu šta se to dešava, „policajci“ u civilu, koji su bili sa demonstratima, izdvajaju se i počinju da hapse. Na način koji smo skoro gledali u Americi. Potom, već veliki broj pridošlih policajaca, utrčava u masu zbunjenih građana i besomučno tuče koga god stigne.

 

Paljenja

Tada neko počinje da pali kontejneri pa i neka policijska vozila a na scenu, po običaju, stupa i sanitet koga demostranti „neće“ da propuste. Sve već viđeno i bezbroj puta doživljeno. Ponoć je već bila prošla a svi oni koji su ovo mogli da gletaju na N1 ostali su u nedoumici i sa logičkim pitanjem. Nije li se sve ovo ponovo dogodilo u režiji vlasti i ekipe okupljene oko Aleksandra Vučića. Da on, po ko zna koji put, svu krivicu svali na „neodgovorne“ građane.

Jer opozicija u Srbiji ne postoji!

 

Novinari N1

Sve čestitke zaslužuju novinarke televizije N1 i snimatelji, za iskazanu hrabrost i profesionalnost, zahvaljujući kojima smo videli svu nesreću Srbije koja se te noći zbila.

NIJESVETAKOCRNOKAOŠTOIZGLEDA!MNOGOJEGORE!

Ivan Kovačević

Facebook komentari

Discussion1 коментар

  1. Da bi javnom mnjenju ogadila demonstrante, desava se da vlast ubaci medju njih maskirane specijalno opremljene huligane koji lome, razbijaju i bacaju kamenice na policiju. To smo prosle godine videli na demonstracijama „zutih prsluka“ u Parizu, kada su skoro svi izlozi na Jelisejskim poljima bili razbijeni i spaljeni. U ovom trenutku – kada svi nose maske – zadatak tih huligana je olaksan.

Leave A Reply