Počelo glasanje na predsedničkim izborima u Srbiji

0

IZAĐITE NA IZBORE – GLASANJE JE GRAĐANSKA DUŽNOST

Jutros u sedam sati počelo je glasanje građana Srbije na izborima za predsednika Republike, na kojima učestvuje 11 kandidata.

Biračko pravo ima 6.724.949 građana Srbije koji će glasati na 8.396 biračkih mesta.

Sva biračka mesta moraju da budu neprekidno otvorena do 20 sati, a svakom biraču koji se nađe na biračkom mestu u trenutku zatvaranja biće omogućeno da glasa.

U Srbiji je na snazi izborna tišina koja će trajati do zatvaranju biračkih mesta, u 20 sati, a tokom koje je zabranjena izborna propaganda.

Današnji izbori su sedmi predsednički izbori od smene vlasti bivšeg režima na izborima 2000, a 11. od uvođenja višestranačkog sistema u Srbiji 1990. godine.

Na izbornoj listi su Saša Janković (kojeg je predložila grupa građana), Vuk Jeremić (grupa građana), Miroslav Parović (Narodni slobodarski pokret), Saša Radulović (Dosta je bilo), Luka Maksimović (grupa građana), Aleksandar Vučić (Srpska napredna stranka i ostale članice vladajuće koalicije), Boško Obradović (pokret Dveri), Vojislav Šešelj (Srpska radikalna stranka), Aleksandar Popović (Demokratska stranka Srbije), Milan Stamatović (grupa građana) i Nenad Čanak (Liga socijaldemokrata Vojvodine).

Facebook komentari

Leave A Reply