Najavljene 12. Olimpijske seoske igre

1

U Gradskoj kući

Olimpijske seoske igre grada Šapca, 12. po redu, biće održane na Letnjikovcu 25, 26. i 27. avgusta, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Gradskoj kući.  Kako su najavili organizatori iz Sportskog saveza grada Šapca, očekuje se oko 1.500 učesnika iz preko 30 mesnih zajednica, a uvedene su i tri nove discipline- ženski fudbal, nadvlačenje konopca za žene i tri nove težinske kategorije u rvanju.

-Privodimo kraju sve pripreme, a pored takmičarskog dela, pripremili smo i bogat prateći kulturno- umetnički i zabavni program. Pozivamo sve sugrađane i učesnike da u petak uveče, 25. avgusta dođu i budu deo prigodnog muzičkog programa. Očekujemo veliki odziv publike i učesnika, a posebno nam je drago što je Grad Šabac prepoznao značaj ove manifestacije- naveo je predsednik Organizacionog odbora Sreten Radovanović i dodao da takmičare očekuju vredne nagrade.

Za najbolji sveukupni plasman mesnih zajednica: prvo mesto 100.000, drugo 50.000 i treće 20.000 dinara, dok je nagrada za misicu Olimpijskih igara putovanje u Veneciju za dvoje.

Kako je istakao koordinator Milan Đupovac, prijave se zaključuju 22. avgusta, a za 23. avgust u podne u Centru za stručno usavršavanje zakazan je žreb za predviđene sportske discipline. U petak, 25. avgusta u 16 sati, počinje takmičarski program, dok je svečano otvaranje planirano za  subotu u 9.30 sati. Takmičarski program nastavlja se u nedelju u 10 sati.

-Učesnici će se nadmetati u 13 sportskih disciplina, a sve relevantne informacije mogu se pronaći na internet prezentaciji i Fejsbuk stranici Sportskog saveza grada Šapca- dodao je Đupovac.

Cilj manifestacije sa dugom tradicijom je popularizacija sporta u selima, širenje ideje olimpizma, razvoj masovnog takmičenja, negovanje dobrih odnosa i saradnja žitelja mesnih zajednica kroz sport i pozitivan uticaj na psihofizičko zdravlje ljudi, kao i podsticaj zdravom načinu života.

Sekretar Sportskog saveza grada Šapca Slobodan Popović podsetio je da su prve Olimpijske seoske igre održane 2006. godine, sa ciljem popularizacije sporta na selu i povećanja broja učesnika koji se bave rekreativnim sportom na nivou godine na teritoriji grada. Podatak da je na prvoj olimpijadi učestvovalo 350, a na prošlogodišnjoj 1.600 takmičara, potvrda je uspeha programskih ciljeva. Kao najmasovnije sportsko- rekreativno dešavanje u gradu, sa 25 sati programa u tri dana, manifestacija je jedna od bolje organizovanih ove vrste u Srbiji zahvaljujući pratećim programskim kulturno- umetničkim i zabavnim sadržajima i prepoznavanju značaja učešća žena.

Organizator 12. OSIŠ je Sportski savez Šabac, a suorganizatori su OŠ „Stojan Novaković“, MZ „Letnjikovac“, JP „Infrastruktura“, „Vodovod“ i „Stari grad“, Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ Šabac, dok je pokrovitelj Grad Šabac.

D.Dimitrijević

Discussion1 коментар

Leave A Reply