Nadmenost & snishodljivost

1

LIČNI STAV:  HANIBAL KOVAČ

Verovatno ste proteklih nedelja pratili retoriku predsednika, dakako Vučića i videli ste i čuli, na koji način se on obraća javnosti i kako tretira svoje neistomišljenike.  Pročitali ste, verovatno, njegov autorski tekst u politici a ako baš i niste, čuli ste ga na „Hepiju“ ili „Pinku“, kako isijava zlo, bes, gnev i mržnju, prema onim drugačije mislećim. Ta i takva retorička bahatost je glavna karakteristika svih diktatora, koji imaju problem sa sopstvenom ličnošću, sa svojim egom ali i koji nisu baš, onako skroz, načisto sa sobom. Usud njegov je taj, što je predsednik jedne male zemlje i ne može da prežali što njegova trenutna pozicija, u toj maloj zemlji koja se zove Srbija, ne može da bude proporcionalno adekvatna u međunarodnim okvirima. Svestan je, naš predsednik, dakako Vučić, da se u međunarodnim okvirima on tretira kao „falus na biciklu“ i da je ništa drugo do sitna slugeranja i moneta za potkusurivanje velikih, koji se sve više zaigravaju, ponovo na brdovitom Balkanu. S` jedne strane, kod kuće, veliki gazda, mesija, vladika, glavna batina… ma, sam Bog a sa druge strane, već preko „grane“, on nije nikakva batina, nego sekina. Žalosno je bilo biti žitelj ove zemlje, sa takvim predsednikom, dakako Vučićem i posmatrati onu farsu na Kalemegdanu, kada je ugošćen Francuski predsednik, dakako Makro(n). Otužna snishodljivost pred, u tor skupljenih Soraba, bila je bljutava, jadna i gotovo tragična. Deke i bake, sendvičari, ucenjeni intelektualci i umetnici, klicali su i aplaudirali suštinskoj veleizdaji i prodaji ne nacionalnih interesa, nego izdaji nacionalnog ponosa! Bez trunke srama, naš predsednik je, u prisustvu poslatog nam Makrona, odigrao ulogu Arlekina, marionete i gnojave muve zunzare, koja mnogo zuji i preti da će na vas sleteti, ali je u suštini bezopasna… Evropa i svet nam aplaudiraju, jer upravo su ga za to i zbog toga postavili! Biće kako oni kažu!

A sutra već, ujutru, kad` Makron ode, još će nam glasnije na „Hepiju“ i „Pinku“, onako iz dubine duše, besno jebati majku, dakako Vučić, predsednik!

P.S.

Zbog takve politike i takvih političara, niko nas u svetu ne ceni, niti nas zarezuje za suvu šljivu! Jadni mi!

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Makron je bio tu. Veliki političar i rekla bih, čovek sa neverovatnom harizmom. Uopšte nije čudno, zašto je pobedio u Francuskoj. Ali, taj dan je bio sve suprotno, od onoga što ste ovde napisali. Opozicija je i nakon tog dana, još jedan korak dalje od svog cilja. Ovaj dan će se u Srbiji dugo pamtiti. Makron je sa takvom lakoćom, pokazao zašto njega Evropa sve više sluša. Naši političari, mogu samo da uče od njega. Opozicija ovde je takva trenutno, da ne zaslužuje ni taj sastanak sa takvim Makronom. Pokrenuta su i neka važna državna pitanja, i moguća rešenja, pa ja ne bih tako lośe ocenila taj susret. Zar ne možete bar jednom da budete neutralni i realni? Pa, veoma je važno je što je taj čovek došao.

Leave A Reply