Muftija, care!

1

LIČNI STAV:  HANIBAL KOVAČ

Tzv. „transfer blama“ prema građanima vaskolike Srbije, izazvala je dvorska luda predsednika Vučića, inače samoproklamovanog vožda. Razumem, da svaki vožd ima svoju dvorsku budalu i da je njoj dozvoljeno ono što drugima nije, da kroz satiru skreće pažnju tom „ustoličenom“ šta valja a šta ne valja. Međutim, niti je Vučić monarh, niti ima dvor ali ima dvorsku ludu, koja je, eto nekim čudom, ministar spoljnih poslova. Al` nekim čudom, taj ministar voli da peva i kada god je u mogućnosti grabi se za mikrofon kao Ćićolina za crnački falus… Ćićolina bar, talentovana žena i zna šta sa takvom  alatkom treba da radi… Međutim, ministru, još onomad mati rekla kako peva i eto ti belaja… Mislim, npr. kada Ćićolina sa crnačkom alatkom to radi, nada sve je crnčiću lepo ali i svima nama koji to gledamo, nekako nas obuzme milina… Opet, međutim, kada se ministar, tj. dvorska luda alatke dohvati, sve nas nekako obuzme sram i ne znamo kud` ćemo od blama. Em ne zna da peva i falšira kao kurjak pred parenje, pa šokira nazočne svojom ludošću i egzibicionizmom kao da ga je Mitrović direktno pustio s` lanca iz rijaliti programa. Tako je, i na sve to, u prisustvu zgranutog Erdogana, Turskog predsednika i njegove elegantne supruge sa turbanom, zaprepastio je amaterskim i primitivnim nastupom, žestoko kršeći ustaljene protokole… Međutim, i opet međutim, čitavu stvar spasao je muftija, želeći da situaciju sa pevanjem prizemi, dajući pevaču, na očigled svih 100 dolara bakšiša za iskazan trud i umetničko zalaganje! Bravo muftija, jedini si se snašao u takvoj situaciji među zgranutim gostima i razrogačenim nam predsednikom Vučićem… Nacija Srbijanska je mogla da odahne u tom trenutku, shvativši da si ti, muftija care, uspeo sve da svedeš na nivo zajebancije, pri tome, onako dobro da zapišaš pevača koji nije smeo sebi da dozvoli da se nađe u toj i takvoj situaciji… Jebi ga, posle ga branio i predsednik Vučić pred domaćom javnosti da ministar spoljnih poslova „ima šarm da zabavi goste“, luda kuća majke mi! Lično, nisam nacionalista ali pitam se šta bi, da može da vaskrsne, Car Lazar rekao na sve to? A tek, mogu misliti izmišljeni nam Kraljević Marko, ono u stilu „more Turci ne gaz`te oranje“ – „Ama Ivice ne glabaj čokove“! Kad smo stoka…!

P.S.

Nema veze sa temom. Jel` znate, gde se krije onaj što ga Hrvati traže za „Agrokor“ po belome svetu? Verujte meni, eno ga u Beogradu kod Miška na gajbi, šatro u Londonu! U Londonu jeste mlađi ali stariji je tu kod nas! Tako i treba, bratska integracija i ono čuveno „bratstvo i jedinstvo“.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Prilog nadasve se pise zajedno. Verovatno se novinar zaneo zamisljajuci crncica, posto i on ima iskustva u navedenom zanru.

Leave A Reply