Mačva protiv Vojvodine na početku superligaške sezone

0

Igrači spremni za prvu utakmicu

Fudbaleri Mačve spremno dočekuju novu sezonu u Super ligi, istaknuto je na konferenciji za novinare u petak u prostorijama kluba. Osim infrastrukturnih radova, došlo je do promena i u igračkom kadru, a šef Stručnog štaba Darko Tešović smatra da će one unaprediti igru crveno- crnih. Priliku da se pokažu Šapčani će imati u subotu u Bačkoj Palanci od 20 sati, kada se sastaju sa ekipom Vojvodine.

Tešović je zadovoljan pripremnim periodom, igrači su spremni, sastav je podmlađen, a prvi protivnik izazov na startu sezone.

-Znamo tradiciju Vojvodine, igrače, a čovek koji ih vodi, Lalatović, je izuzetan motivator, tako da ćemo imati jedan ozbiljan posao na startu sezone. Međutim, i mi ulazimo u ovaj susret sa ozbiljnom igrom, bitan nam je rezultat i sticanje bodova, svaki koji budemo osvojili biće zlatan. Izuzetno mi je drago što nismo mnogo menjali ekipu, igrači su spremni i jedva čekaju da počne prvenstvo. Očekujem dobru i kvalitetnu sezonu- istakao je šef Stručnog štaba Mačve i dodao da vrata za Gavrića nisu zatvorena, te da bi, ukoliko ne pronađe inostrani angažman, za kojim je izrazio želju, mogao ponovo da se vrati u šabački klub.

Kapiten Filip Pejović očekuje više u predstojećoj sezoni.

-To su klupske, ali i moje lične ambicije. Očekujem da svi pokažemo takmičarski kvalitet i potencijal koji objektivno posedujemo. Verujem u moje saigrače, u sve ljude koji rade u klubu i mislim da će sve to biti vidljivo na terenu u ovoj sezoni- podvukao je Pejović.

Golman Dušan Puletić poštuje prvog protivnika, ali smatra da je ekipa spremna da mu se adekvatno odupre.

-Na gostovanje nećemo ići sa belom zastavom, čak mislim da ćemo da odigramo jednu veoma dobru utakmicu i da pokažemo da je pred nama sigurno jedna lepa sezona- poručio je Puletić.

Na stadionu Mačve je i nova travnata podloga, a radovi se privode kraju. Predsednik kluba Ivica Kralj rekao je da se sve odvija po planu, te da su se stekli svi uslovi da se u novoj sezoni dođe do statusa stabilnog superligaša.

-Rekonstrukcija travnate podloge privodi se kraju. Postavljeno je 5.000 metara drenažnih cevi, nov moderan zalivni sistem, a izvođač radova firma Garden BGD sve ove poslove odradila je kvalitetno, po evropskim standardima i poštujući rokove, zbog čega im se zahvaljujemo. Planiramo još uređenje podtribinskog prostora, sa novim modernim svlačionicama, tako da idemo korak po korak- naveo je Kralj.

Mačvu su do sada u prelaznom roku napustili Vićić, Gemović, Gavrić, Obrovac, Ivić, Gigić i Lazarević. Novajlije u dresu crveno- crnih su golman Milovan Lekić i Nikola Kovačević, stigli iz surduličkog Radnika, Mile Vujasin iz kragujevačkog Radničkog, Filip Čermelj i Stefan Ilić iz Teleoptika, Marko Jeremić iz Bežanije, Nikola Dukić iz Kieva.

D.D.

Facebook komentari

Leave A Reply