Koronavirus u Mačvanskom okrugu

0

Pod zdravstveni nadzor 04.04.2020. godine stavljeno je 23 osobe koji su došli iz zemalja sa visokom transmisijoma virusa COVID 19.

Njima je određena samoizolacija u trajanju 28 dana, dat savet kako da se ponašaju u kućnoj izolaciji i kome se javljaju u slučaju respiratornih tegoba.

VSI Šabac počeo je testiranje uzoraka koji su uzeti na teritoriji Mačvanskog okruga od 03.04.2020.godine.

Testirani su i zdravstveni radnici zdravstvenih ustanova Mačvanskog okruga, (svi negativni) kojima je prošla samoizolacija od 14 dana jer su putovali u zemlje sa visokom transmisijom virusa, a da bi počeli da rade moraju biti testirani.

Uzorci osoba sa respiratornim tegobama u VSI Šabac takođe su testirani i čije rezultate smo dobili.

Od 9 uzoraka 5 uzorka je pozitivno i obavlja se epidemiološko istraživanje kontakata o čemu je obaveštena Republička sanitarna inspekcija, kao i PU Šabac.

Po opštinama:

Šabac 3

Loznica 1

Krupanj 1

Zbog pojave lokalne transmisije virusa epidemiološka situacija je zabrinjavajuća, a rizik je veliki, zato apelujemo da poštujete sva ona uputstva koja nam saopšte naši lekari i da poštujete odluke države.

Molimo vas da ostanete u svojim kućama. Zdravstveni radnici rizikuju svoje živote dok se danonoćno bore za sve nas i našu Srbiju. Pomozimo im, ostanimo kod kuće.

#OstaniKodKuće #SačuvajŽivote

Facebook komentari

Leave A Reply