Kako se šabački naprednjaci bore za vlast

1

 “ŠABAC TREBA RAZORITI”

 Po nalogu šabačkih naprednjaka, dokazano obučena grupa mladića “sa margina života”, ponovo je noćas naružila naš grad. Na brojnim zgradama, uglavno javnim ustanovama kao što su Šabačko pozorište, Istorijski arhiv, Osnovni sud, Šabački bazen ali i privatnim zgradama kod Vatrogasnog doma, Doma zdravlja i ko zna gde još osvanuli su neprimereni natpisi kojima se vređaju dvojica šabačkih političara.

Grafiti kojima se, po fašističkim metodama, etiketiraju politički protivnici i crta im se “meta” na čelu sve su češća pojava u našem gradu.

Ne znam zašto su mi, jutros kad sam ove grafite video, na pamet pale reči Marka Porcija Katona Starijijeg, nazvanog i Cenzor: (Ceterum censeo Carthaginem esse delendam) “Što se ostaloga tiče, smatram da Kartaginu treba razoriti” ali to je matritca po kojoj šabački naprednjaci: dr Aleksandar Pajić, dr Boban Birmančević i Radivoje Mićić pokušavaju da dođu na vlast u Šapcu. Jer kako stvari stoje “što se njih tiče Šabac treba razoriti” a onda na ruševinama, najviše moralnim, grad Jevrema i Luke treba da pripadne njima. Da ga podižu iz pepela moralnog posrnuća u koji ga sve više guraju.

Takođe, ne znam da li su se šabački naprednjaci malo zaigrali ali verujem da će na predstojećim izborima građani znati da procene koje političko zlo je veće.

 

Šta radi policija?

Iako je većina mesta, na kojima su ovi grafiti napisani, pokrivena sigurnosnim kamerama pitanje je da li će počinioci ovih fašističkih dela biti otkriveni i sankcionisani. U svakom slušaju policija će opravdati svoje visoke plate kojima ih je “darivao” predsednik države:

– ili neće ništa preduzeti;

– ili će pronaći počinioce i privesti ih pravdi.

Obe opcije su zadovoljavajuće. Samo kako za koga. Lokalnu stranku ili građane.

NEKA PAMET I RAZUM POBEDE! DA MISLITE A NE DA VERUJETE!

Ivan Kovačević

 

Istorijski arhiv

 

Prekriven natpis na Gradskom bazenu

 

Šabački bazen – na koji najviše dolaze deca

 

Šabačko pozorište

 

Pored Doma zdravlja

 

Osnovni sud

 

Kod Vatrogasnog doma (redovna “oglasna tabla”)
Facebook komentari

Discussion1 Comment

Leave A Reply