Izjednačena cena iznošenja smeća za privredu i građane

0

Održana sednica Privrednogsaveta:

Danas je u Gradskoj kući održana 18. sednica Privrednog saveta grada Šapca na kojoj je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović privrednicima predstavio predlog budžeta grada Šapca za 2019. godinu, a gradski urbanista Katarina Dubljanin prezentovala je plan kapitalnih investicija za narednu godinu.

Privrednicima je predstavljen i nov način obračuna cene iznošenja smeća koji će se primenjivati od 2019. godine, a koji podrazumeva da se privrednicima naplaćuje po stvarnoj zapremini smeća, a ne po kvadratima poslovnog prostora kako je to do sada bio slučaj. Pored toga, privrednici će po istoj ceni plaćati iznošenje smeća kao i građani, a ne skuplje kao u svim ostalim gradovima Srbije. Šabac je jedini grad koji je doneo odluku da izjednači cenu za građane i privredu.

Nov način naplaćivanja iznošenja i deponovanja smeća još jedan je od zahteva privrednika na sednicama Privrednog saveta koji je uspešno realizovan.

Na sednici Privrednog saveta prezentovan je i izveštaj o utrošku sredstava Programa korišćenja budžetskog fonda za zaštitu životne sredine grada Šapca za 2018. godinu i predlog plana za narednu godinu.

Facebook komentari

Leave A Reply