Hapšenja u Ljuboviji

0

REPUBLIKA SRBIJA, MINISTARSTVO UNUTRAŠNjIH POSLOVA, KABINET MINISTRA, Odeljenje za medije i komunikacije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala u saradnji sa Bezbednosno – informativnom agencijom, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, uhapsili su sedam osoba osumnjičenih da su kao članovi organizovane kriminalne grupe zloupotrebama u postupku javnih nabavki oštetili budžet opštine Ljubovija i javnog preduzeća „Ljubovija“ za 14.852.374 dinara.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnim nabavkama, uhapšeni su Z.K., koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, funkcioneri opštine Ljubovija D.M. i A.P., ovlašćeno lice u preduzeću Mašinokop S.M., odgovorno lice „Perić trans kompani“ doo M. P., odgovorno lice javnog preduzeća „Ljubovija“ V. J. i bivše odgovorno lice javnog preduzeća „Ljubovija“ Đ.L.

Osumnjičeni se terete da su tokom 2016. godine, kao pripadnici organizovane kriminalne grupe, prekoračenjem svojih ovlašćenja unapred dogovarali tehničke i kadrovske uslove tenderske dokumentacije za javne nabavke koje su raspisale opština Ljubovija i javno preduzeće “Ljubovija”.

Tokom postupka javnih nabavki, kako se sumnja, Z. K. je od osumnjičenih dobijao podatke u vezi sa cenama koje su ponudili ostali ponuđači i koristio ih za formiranje cena koje su niže od ostalih ponuđenih, u cilju izbora privrednog društva koje je učesnik javne nabavke, kojim on faktički upravlja, kao najpovoljnijeg ponuđača.

Na ovaj način, kroz više sprovedenih postupaka javnih nabavki, oštetili su budžet opštine Ljubovija i javnog preduzeća „Ljubovija“, u iznosu od 14.852.374 dinara.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Facebook komentari

Leave A Reply