Haos u Šabačkom porodilištu

3

Pismo naše sugrađanke koje prenosimo u celosti

“Dragi moji,
pre 20-ak dana sam postala srećna majka po treći put i sve bi bilo divno da ne postoji ono ALI…
S’obzirom da sam završila medicinsku skolu i duboko uverena u čast svoje struke, odlučila sam da trudnoću pratim u Domu Zdravlja u Šapcu. Sve je bilo u trudnoći odlicno i do samog momenta porođaja!
Neću vam ovom prilikom pisati ceo tok mog porođaja, ali ako Vas zanima nije problem.
Želim da Vam pišem o uslovima i odnosu pojedinih lekara u Opštoj bolnici u Šapcu.
U bolnici ne postoji posteljina,5 dana smo sve porodilje u sobi ležale na krvavim čaršavima, nema jastuka, jod za pranje nosimo od kuće.
Zatim sve trudnice pregledaju na istoj posteljini i na istoj rade ctg. Ne zanima me zašto je tako, ali to neko treba da zna!!
Pretpostavljam kao i u celoj Srbiji i u Šapcu vlada trend da se privatno prate trudnoće da bi doktor došao na porođaj, jer u suprotnom vam ostaje samo da se molite Bogu da vam bude naklonjen.
Tako da praćenje trudnoće kosta oko 500 eura, ako je sve ok. Onda ako se doktor pojavi na porođaju to vas košta jos 100-150 eura. Bez obzira na to koliko ste se mučili ili ne.
Opet ponavljam ovo se ne odnosi na sve, babice su fenomenalne, ovo se odnosi isključivo na dr Milorada Mićića koji je bio prisutan na mom porođaju, jer je bila njegova smena. Ja nemam svog lekara !!!
Pre svega nije dozvolio doktorki da mi daje na vreme doze epidurala,jer je rekao citiram “neka je nisu ovo nikakvi bolovi” ,a ja sam bolove imala vec 20 sati !
Zatim,dok su me babice porađale on je u sali stajao naslonjen na kolica sa instrumentima i jeo jabuku.
Bebi je bio pupčanik oko glave i babice su imale poteškoća da je izvuku! (taj podatak nigde nije zabeležen,ni na otpusnoj listi)
Ali,on nije prilazio!
Onda dolazi deo sa ušivanjem,gde on počinje da me ušiva bez lokalne anestezije pod izgovorom da sam pod epiduralom,a doktorki nije dozvolio da mi da dozu. Ne znam koliko konaca imam ali dr Milorad Mićić je gledao kako ja čupam kosu i molim ga da samo malo stane jer ne mogu više da izdržim,i kada sam se skoro onesvestila samo su otvorili vrata od terase i rekao citiram “evo još koji minut i gotov sam”.
Konačno stižemo na odeljenje,ali tu nije kraj, Sutradan u viziti doktori su samo prošli pored naših kreveta, niko nas nije pregledao.
I otprilike nekih 24h od porođaja kad sam otišla na tuširanje iz sebe sam izvukla ogromnu gazu koju je dr Mićić zaboravio !!!
Sada posle toliko dana dobijam temperaturu koja ide do 41 stepen,i nakon brda nalaza nalaze mi bakteriju koju sam verovatno zaradila u bolnici od te gaze ! Ali koga to briga.
Imam terapiju od koje mi nije mnogo bolje i žele da me ostave u bolnici.
Recite mi kome ja da ostavim bebu od 20 dana i još dvoje dece? Ko će da odgovara za sve ovo?
Mislim da znam i odgovor ali ja ovo moram da podelim sa sto vise ljudi !!!
S’poštovanjem Nataša Pjevalica, ponosna majka troje dece!

Facebook komentari

Discussion3 Comments

 1. Gospodjo,sta ste ocekivali od balvana Micica?Lepo ste trebali doci kod njega u divlju,ne registrovanu ordinaciju,koja je u njegovoj kuci.To vam je kazna sto ste mu uskratili 500 evrica,a taman obecao svojoj devojcici (moze mu cerka biti) ,letovanje i dzip.

 2. A pa to je sasvim normalno,
  sreća da niste došli u Požarevac, tamo su pojedini doktori pod dejstvom alkohola dok porađaju, pa posle dete bude obmotano pupčanom vrpcom, ostane bez vazduha i završi u institutu za majku i dete u BG. Bez para ili veze te puštaju da bukvalno umreš.
  Pošto ih mrzi da čekaju prirodni porođaj koriste vakuum, koji je svuda u Evropi zabranjen.
  Ovo je iskustvo od pre nekoliko godina, ali ne verujem da se u ovoj močvari bilo šta promenilo.
  I dalje 90 % medicinskog osoblja ima bezlične izgubljene face kao da su drogirani…
  Tuga !

Leave A Reply