Gradonačelnik organizovao prijem za uspešne fizičare

0

Šabački osnovci nastavljaju da nižu uspehe i sa 22 osvojene nagrade na republičkom takmičenju iz fizike mogu s ponosom da se mere sa učenicima sedmog i osmog razreda Matematičke gimnazije u Beogradu. U svim kategorijama u kojima su se takmičili, bili su prvi na listama, a dvoje učenika iz OŠ „Nikolaj Velimirović“, Dušan Mišković i Milica Damjanović, plasirali su se na Srpsku fizičku olimpijadu.

Tim povodom, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović organizovao je danas prijem za njih i profesore koji su doprineli njihovom uspehu. Čestitajući im na osvojenim nagradama, Zelenović je istakao da iza uspeha stoji veliki trud i rad i dodao da je obaveza Grada da marljivu i vrednu decu podrži i omogući im uslove da dalje napreduju.

-Nije slučajno što Šapčani poslednjih godina osvajaju toliko nagrada na važnim i velikim takmičenjima. Iza toga stoji ogroman trud i rad i njih samih, i njihovih nastavnika i roditelja. Kao gradonačelnik, mogu da budem samo ponosan na njih i brojne nagrade koje su osvojili. Dužni smo kao grad da imam omogućimo bolje uslove za rad. Naučni klub koji će biti osnovan 21. juna i Centar za nauku će doprineti da deca iz čitavog regiona dolaze u Šabac zbog znanja- naglasio je Zelenović, ističući da učenici koji ulažu u svoja znanja, predstavljaju prave vrednosti u našem društvu i osnov za pristojan život u Šapcu.

Među nagrađenim učenicima na državnom takmičenju iz fizike petnaestoro je iz OŠ „Nikolaj Velimirović“, sa kojima su radili nastavnici Jovo Mihailović, Aleksandar Puzović i Vesna Ribić, troje iz OŠ „Janko Veselinović“, koje je pripremala nastavnica Svetlana Nikolić, dvoje  iz OŠ „Laza K. Lazarević“, koji su radili sa nastavnicoma Biljanom Tomić, jedan iz OŠ „Jevrem Obrenović“, koji je radio sa nastavnikom Biljanom Gajić i jedan iz OŠ „Nata Jeličić“, sa kojim je radila nastavnica Biljana Baštovanović. Svi učenici su pored svoje škole pohađali i školu fizike „Foton“ iz Šapca, koju vodi Goran Stanojević.

Joakim Radojević za osvojeno treće mesto zahvalnost duguje upravo njemu.

-Ništa ne bih uspeo da nije bilo nastavnika Gorana Stanojevića. Kod njega smo se ozbiljno i temeljno pripremali za takmičenje. Zadovoljan sam postignutim rezultatom, ali se radujem i uspesima drugih učenika. Svi mi zajedno vežbamo zadatke, ali, uz dobru organizaciju, uvek ostane vremena za druženje i odmor- kaže Joakim.

Učenica OŠ „Nikolaj Velimirović“ Milica Damnjanović je ove i prošle godine osvojila prvu nagradu.

-Plasman je bio očekivan, zato što smo dosta radili i vežbali. Za dve nedelje nam predstoji Srpska fizička olimpijada. Pripremam se za prijemni ispit i nadam se da ću uspeti da upišem Matematičku gimnaziju u Beogradu- iskrena je ona.

Nastavnica fizike iz OŠ „Nikolaj Velimirović“ Vesna Ribić je istakla da je takmičenje pokazalo da Šabac može da parira Beogradu i izrazila nadu da će sledeća godina biti još uspešnija i da će učenici osvojiti mnogo više medalja, jer je dosadašnje iskustvo pokazalo da svake godine osvoje više nagrada nego prethodne.

D.Dimitrijević

Facebook komentari

Leave A Reply