Građani najbolje znaju šta im je potrebno

2

Od 17. oktobra Grad Šabac prikuplja anketne listiće u kojima građani daju svoje predloge kako da se utroši deo novca iz budžeta u narednoj godini. Članovi gradskog tima za participativno budžetiranje danas su bili za štandom ispred nove Robne kuće, gde su razgovarali sa sugrađanima i pozvali ih da učestvuju u ovom projektu.

-Zadvoljni smo dosadašnjim odzivom sugrađana. S obzirom na to da smo štandove postavili na različitim lokacijama, naši sugrađani sa gradskog i seoskog područja mogu dati svoje predloge do 31. oktobra. Oni svoje anketne listiće mogu popuniti i na Jedinstvenom šalteru, u Odeljenju za finansije u Gradskoj upravi i u mesnim kancelarijama. Građani najbolje znaju šta im je potrebno i zato je važno da nam na ovaj način kažu šta im nedostaje u njihovoj mesnoj zajednici, selu, delu grada u kome žive, da bi kvalitet života podigli na veći nivo. To nisu veliki projekti, već neke male stvari koje kraj u kome živimo čine lepšim, poput dečijih igrališta, staza, novog drvoreda i slično- rekla je članica gradskog tima za participativno budžetiranje Marija Knežević.

Štand na kome će se prikupljati predlozi građana sutra će biti postavljen ispred Kulturnog centra od 11 do 14 sati.

D.D.

Facebook komentari

Discussion2 Comments

  1. Postoje mnogo važnije stvari od dečjih igrališta. U ovom gradu ih ima dovoljno.Nećemo valjda samo graditi igrališta, jer nas to najmanje košta. Nadjemo sponzora ili postavimo neko isečeno, jadno drveće (kao u parku kod Partizana) ili radimo betonske staze, jer imamo firme bliske vlasti, koje će ih odraditi. Da li je ovo dobra akcija? Možda i jeste, ako GU prihvati predloge običnih ljudi, koji stvarno uvidjaju šta je potrebno ovom gradu. Lično mislim, da igralište ili staza ne može biti važnija od sprečavanja nasilja dece u školama, i verovatno ću sutra otići da predam svoj predlog.

    • Nisim siguran da znate koliko se lepo i lako drpa i ugrađuje u građevinske radove, otuda i svi ovi”projekti”, koje rade isključivo partijski podobni pojedinci. Treba popisati sve te partijske “stručnjake”, koji se obogatiše kroz ove javne radove i javne nabavke, mimo svake regularne procedure. Takvi će se sutra prvi buniti na nepravdu, kad izgube partijske privilegije.

Leave A Reply