Glasaj za izgradnju otvorenog bazena

1

URADI NEŠTO DOBRO TA SVOJ GRAD

Malo po malo svi, doduše stidljivo, shvatamo da je odluka gradske vlasti u Šapcu i gradonačelnika Nebojše Zelenovića da građani sami odlučuju gde će se potrošiti novac od poreza na imovinu najbolje što nam se, od uvođenja demokratije u Srbiju, dogodilo. Najbolje za nas ali, očito, ne i za njega – Gradonačelnika. Naslušali smo se, za ovih nekoliko godina, mnogo žučnih ali i neistinitih i politički sračunatih optužbi na njegov račun od strane njegovih političkih protivnika koji su se iz „petnih žila“ trudili da potpuno obesmisle ovu dobru ideju. Na sve načine.

 

„Humanitarna pomoć“

I, kad bolje razmislim potpuno su u pravu. Da su oni, ne daj Bože, na njegovom mestu sigurno ne bi tako uradili. Zamislite samo šta se može, u politici, uraditi sa dva milione evra. Koliko je to ulja (za ishranu), keksa, pašteta i još koječega što ima u onim paketima „humanitarne pomoći“, koju članovi Srpske napredne stranke nesebično dele sugrađanima zarad „sigurnih“ glasova na izborima i njihovih neverovatnih „pobeda“ sa ukusom sramote i poniženja.

Nasuprot tome i mahinacijama kojima se šabački naprednjaci služe Nebojša Zelenović se odlučio na sasvim drugačiji pristup vođenju politike koja, nadamo se da neće, može da bude i njegovo političko samoubistvo. Politike demokratije, dostojanstva, prosperiteta i svega drugog pozitivnog što naš mentalitet još nije u stanju da prihvati.

 

Pobeda ili pustoš

A, kao što možemo da vidimo, naprednjaci sve posmatraju kao političku borbu u kojoj oni treba da pobede ili da nastane pustoš. I u tom kontekstu treba posmatrati i izjašnjavanje koje će se održati sledeće nedelje.

 

Zaustaviti prosperitet

Bilo kako bilo ideja Nebojše Zelenovića pokazala se kao dobra. I pored velike opstrukcije od lokalnog rukovodstva SNS-a Šabac se gradi a svi predlozi za koje su građani glasala, na ranijim izjašnjavanjima, su realizovani ili su u završnoj fazi realizacije. I to je ono što najviše boli nesposobne šabačke naprednjake. A u toj pozitivnoj priči oni nemaju mesta i nikako se ne snalaze.

 

Ljudi bez ideja

A da se u dobrim pričama šabački naprednjaci istinski ne snalaze najbolje svedoče predlozi njihovih „pobedničkih“ Saveta mesnih zajednica. Ako ih bolje analizirate shvatićete da se oni uopšte ne razlikuju od onih paketa „humanitarne pomoći“ koju dele samo potencijalnim glasačima pred izbore. Samo što je sada mnogo više para u igri.

Na žalost u primitivnoj i bezočnoj političkoj borbi za osvajanjem vlasti u Šapcu šabački naprednjaci su potpuno zanemarili obične građane. Za njih postoje samo Oni i Oni drugi. A mi koji ne pripadamo ni jednima ni drugima skrajnuti smo na marginu života.

 

Bazen je naš, gradski

I, kao što rekoh, uglavno besmisleni predlozi naprednjačkih Saveta mesnih zajednica zasnovani su na njihovom ličnom i političkom interesu koji treba da im omoguće da „kupe“ buduće potencijalne birače parama svih nas. Takođe, nebulozno je i njihovo predstavljanje tih predloga. Ne znam ko im je u te njihove mozgove utuvio da svi naprednjaci treba da glasaju protiv izgradnje bazena i da bi neizglasavanje izgradnje bazena bila velika naprednjačka „pobeda“ ali znam da takvo razmišljanje ne donosi ništa dobro.

Bazen je potreban zbog naše dece, ali i nas samih, i glasanje za njegovu izgradnju je prilika da uradimo nešto dobro za opštu društvenu zajednicu i da se sa tim izborom ponosimo i hvalimo dok smo živi.

Glasanjem proti bazena neće pobediti šabački naprednjaci niti će izgubiti gradonačelnik Nebojša Zelenović bez obzira kako to neke političke štetočine hoće da predstave. Pobediće samo lični i partijski interesi a izgubiće obični građani i njihova deca u čije ime glasaju.

E, o ovom treba da razmislite pre nego što zaokružite neki drugi predlog osim onoga koji stoji pod brojem 1.

 

Škola plivanja

Pouzdano znam da veliki broj šabačkih naprednjaka ne zna da pliva. I to nije sramota. Sramota je ne pokušati da se nauči. I, tu je najveći značaj otvorenog olimpijskog bazena. Prvo što je dovoljno veliki a drugo što će ga neplivači, i oni koji se prave da to nisu, moći da koriste u toku leta i godišnjeg odmora.

A je se, evo, svečano obavezujem da ću sve funkcionere Srpske napredne stranke, koji ne znaju da plivaju, to naučiti.

Zato ne dvoumite se: glasajte za izgradnju otvorenog bazena i zaokružite 1.

Ivan Kovačević

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Ovaj gospodin Kovacevic je kao neki multi praktik, novinar je, instruktor plivanja, po potrebi moze da radi i u Vinci, eventualno u NASI, no to je nebitno. Evo ovo je primer kako lokalna vlast pod formom direktnog odlucivanja gradjana manipulise istima, i vec unapred se zna da ce najvise glasova imati izgradnja otvorenog bazena iz prostog razloga. Za svaku mesnu zajednicu pod broj 1 je izgradnja bazena, dok su ostale stavke razlicite investicije u zavisnosti koja je mesna zajednica u pitanju. I npr. neko ko zivi u jednoj ulici za koju nije predvidjena investicija, nece sigurno glasati da se investira u neku drugu ulicu, vec ce zaokruziti bazen, i tako od jedne do druge mesne zajednice. Jednostavnom manipulacijom ova vlast ce dobiti ono sto hoce. I ovde propagiraju bazen zbog zdravlja dece, sto jeste tacno, ali kao da ce za decu biti besplatan ulaz na bazen. Mene kao poreskog obveznika interesuje sta ce da se uradi u mojoj ulici gde se nalazi nekretnina za koju placam porez, a bazen treba da se uradi sredstvima iz budzeta grada.

Leave A Reply