Galeb Electronics potpisao Sporazum o poslovno-tehničkoj saradnji sa FON-om

0

Definisan rad na zajedničkim projektima

Vodeći proizvođač fiskalnih kasa i GPS uređaja u Srbiji Galeb Electronics potpisao je u utorak Sporazum o poslovno- tehničkoj saradnji sa Fakultetom organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu. Potpis na sporazum kojim je definisan rad na zajedničkim istraživačko- razvojnim i inovacionim projektima razvojnog tima Galeb Electronics-a i studenata, saradnika i nastavnika FON- a stavili su vlasnik kompanije Galeb Radoslav Veselinović i dekan FON-a prof. dr Milija Suknović, u prisustvu vlasnika Galeb Electronics – Nataše Marković, Aleksandre Jović i Janka Veselinovića.

Cilj je povezivanje institucija visokog obrazovanja i privrede u svrhu unapređenja nauke, inovacija i tehnološkog razvoja kroz sprovođenje konkretnih aktivnosti koje imaju obrazovnu, primenjenu i razvojnu dimenziju.

-Sporazum o saradnji Fakulteta organizacionih nauka, predstavnika akademske zajednice, realizovaće se sa uspešnom kompanijom kao što je Galeb. Fakultet organizacionih nauka već decenijama uspešno sarađuje sa privredom i do danas smo realizovali više od hiljadu projekata u oblasti privrede. Od 2006. godine imamo i obavezan predmet – stručnu praksu – naveo je prof. dr Suknović i dodao da je u poslednje dve godine taj fakultet otvorio prostor opremljen savremenom informaciono- komunikacionom tehnologijom, gde u saradnji kompanija i fakulteta rešavaju aktuelne probleme kompanija i nakon tri meseca, po njihovom rešavanju, najmanje 50 posto studenata uključenih u proces na taj način dobija posao.

Veselinović je pre potpisivanja sporazuma upoznao dekana FON-a sa proizvodnim procesom u kompaniji i istakao da teži da uspostavi što bolju saradnju sa visokoškolskim ustanovama i dođe do potrebnih kadrova- prvenstveno menadžerskih i u oblasti softvera, ali i drugih profila koji se školuju na tom fakultetu.

Galeb se uvek trudio da radi na najnovijim programima i tehnologijama. Naša kompanija ima saradnju sa brojnim unverzitetima i verujem da će saradnja sa FON- om biti dugoročna i da ćemo dobiti kadrove koji će svake godine povećavati kapacitet fabrike i broj zaposlenih, na dobrobit lokalne zajednice i cele zemlje. Očekujemo da kontinuirano unapređujemo naše znanje i kapacitete i siguran sam da ćemo u tome uspeti – naveo je vlasnik kompanije Galeb.

Kompanija Galeb se skoro pet decenija bavi proizvodnjom, trgovinom, uslugama. Zahvaljujući dugoj tradiciji u oblasti elektronike, danas je najveći srpski proizvođač fiskalnih uređaja i GPS sistema. Stalnim unapređenjem kvaliteta, širenjem asortimana, kao i ulaganjem u razvoj i obuku zaposlenih, postali su jedna od vodećih kompanija u zemlji i regionu. D.Dimitrijević

Facebook komentari

Leave A Reply