Fašističke blokade

1

 LIČNI STAV:  HANIBAL KOVAČ

U ovoj i ovakvoj zemlji Srbiji, sa Vučićem na čelu, potpuno je moguće blokirati neko preduzeće po osnovu naredbe poreskih organa i to na neodređeno vreme i u neodređenom iznosu! U Srbiji je dakle moguće, blokirati bilo koji privredni subjekt i to bez jasne naznake i obrazloženja kome ste to i koliko dužni. Npr, nema veze, da li na računu imate 5 miliona eura i to što ste, npr. spremni da na ime bilo kakvog duga prema nekome, pa i poreskog, platite još toliko. Ali ne, dužnik ili dužnici ne postoje, poreski organ vas je bez obzira na to blokirao na neograničeno vreme a sad vi vidite šta ćete… Doduše, možete da se žalite Ministarstvu finansija koje je nadređeni poreskim službama i koje je de fakto i de jure svojim nižim instancama, tj. poreznicima, takvu naredbu i izdalo. Znači, „kadija te tuži, kadija ti sudi… U novijoj svetskoj, pravnoj, demokratskoj i ekonomskoj istoriji, ovakav i ovakvi slučajevi nisu zabeleženi… To je moguće samo u Srbiji sa Vučićem na čelu i u državi koja sve više, u raznim društvenim segmentima, kopira klasične fašističke metode.

Lično, naravno da sam zgrožen tim ekonomsko-fašističkim ponašanjem prema „Kuriru“ ali evo, nije zgoreg da napomenem da sam i sam lično blokiran i to u sprezi SNS, sudije iz Apelacije i sudski izvršitelji ali vidite, ne mogu mi ništa jer nikakve imovine i nemam a bankovni računi apsolutno svi blokirani su od vajkada i bili prazni. U prevodu, nakeženi sudski izvršitelji i potražioci skandaloznih sudskih odluka mogu da me uhvate, samo blago moliću lepo, u predelu međunožja… Iskreno se nadam  da i „Kurir“ takođe!

P.S.

Bitange i hohštapleri iz lokalnog SNS-a, još „Podrinskim“ nisu platili prošlogodišnji dug od 300 hiljada dinara, o kamati za kašnjenje i da ne govorim. Dakle, svoje dugove ne plaćaju a da te blokiraju, to rade bez pardona… `Bem ih u usta bezobrazna, lažovska… Supstrati fašizma!

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Stalno isto.
    Mi čitaoci hoćemo uvek da pročitamo i ovakav tekst (ima tu i istine) , ali hoćemo da pročitamo bar jednom i Vaš kritički osvrt na vlast u Šapcu. Koliko god da neko nekoga ovde podržava, mora bar jednom da bude iskren prema svojim čitaocima i prema sebi, i da napiše nešto što je, ili nije, uradila lokalna vlast. Gde je nestalo posle izbora ono, “Da radimo više i da zaradjujemo više”. Eto, npr. pišite o tome malo… jer toga očigledno nema u Šapcu.

    ps. Srela sam onog “Da zaradimo više…” u Kapitol parku. Više se valjda ne poznajemo. Valjda ga je sramota od neispunjenih obećanja, pa beži od običnih ljudi. Bio je sekretarčić a ja urednik, eto šta učini politika od čoveka…Ode u oblake.

Leave A Reply