Dva mlada života za šaku vlasti

1

Razmišljanja malog Đokice:

Zakon da u politici, mislim na izbornim listama, svaka treća osoba mora da bude žena te da na tim listama bude omladinaca dovela je do sunovrata društva. To na najgori mogući način može da se vidi, baš ovih dana, u Šapcu. Dve mlade osobe, ni krive ni dužne, ušle su u živo blato politike iz kojeg se više nikada neće izvući. A, kažu, bila su dobra deca! Njihova imena razvlače, po stranačkim konferencijama za štampu, neki čudni tipovi zbog kojih su baš ovo dvoje prelazili na drugu stranu ulice samo da se, zbog gađenja, ne sretnu sa njima.

Šta se to i zbog čega, odjednom, promenilo u tim mladim glavama? Novac, mržnja, osećaj da su važni ili sve zajedno? Nije ovde tema da li će se ili neće promeniti vlast. Ovde je reč o moralnom posrnuću društva. Da li ste se bar jednom zapitali kako je to kad izdaš prijatelje, kakvo je osećanje? Kakav je osećaj kad znaš da te se oni koji te vole stide? Kakav je osećaj kad o ljudima koji su te politički stvorili pričaš laži onima protiv kojih ste se borili? I, kako će, baš ovo dvoje mladih ljudi vaspitavati svoju decu? A, život je čudo. Sve namesti i sve dođe na naplatu baš u trenutku kad najmanje treba. Naravno, nisu mi jasni ni njihovi roditelj. Da li su zbog šake vlasti „prodali“ svoju decu za „šaku“ novca, bilo kojeg, jer oni nisu bili sposobno da ga stvore ili su pogrešili negde u vaspitanju?

Bilo kako bilo dva mlada života više nikada neće biti ista.

Zbog njih, i sve druge dece koja će doći u ista iskušenja pod hitno treba promeniti izborni zakon. Gradonačelnika treba da biraju građani a odbornici mogu biti vlasnici svog mandata samo ako se biraju direktno a ne na partijskim listama. Time bi se smanjila mogućnost za malverzacije a izborna volja građana bila bi neprikosnovena.

Ovako, dva mlada života za šaku vlasti – mnogo je!!!

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Pa dečak,takav izborni zakon su doneli tvoji žutaći 2001-e godine i dan danas je takav zakon. Nije mi jasno kako je tada taj zakon vama odgovarao,a danas vam ne odgovara. Mislili ste da ćete biti non-stop na vlasti,ali ne zaboravite da ničija nije gorela do zore!!! TE 2001, ste zakone promenili da vam bude od koristi,a danas vam smeta. Smeta vam jer je i ovaj napaćeni narod u Šapcu progledao na oči,i konačno vidi da je ova struktura vlasti u Šapcu korumpirana i da je Šabac DUBOKO U BANKROTU!!!!!! Ne živi se od sređenih parkića i igrališta za decu već od rada i dovođenja investitora,što ova vlast u Šapcu nikako ne radi.

Leave A Reply