Dobar komšija za bolji život

6

robna kucaSvi predsednici kućnih saveta pod krovom jednog udruženja i zajedničko rešavanje problema za više od 20.000 stanara – ideja je novoosnovanog Udruženja „Dobar komšija“ koje od prošle nedelje postoji u Šapcu.

Prema rečima predsednika „Dobrih komšija“ Bojana Nikolajevića, Udruženje će, po ugledu na modele u uređenim evropskim gradovima, pomoći predsednicima stanara da poboljšaju kvalitet života, racionalnije troše novac za račune i reše pravne probleme.

-Udruženje će biti posrednik u rešavanju problema između stanara i nadležnih preduzeća u gradu, ali ćemo pokrenuti i inicijativu da predsednici zgrada aktivno učestvuju u kreiranju budžeta grada. Učestvovaćemo u predlaganju programa za uređenje grada i prostora oko zgrada, objasnio je predsednik Udruženja “Dobar komšija” Bojan Nikolajević.

Rad Udruženja već donosi rezultate, stanari zgrade u Pop Lukinoj ulici uskoro će, zahvaljujući “Dobrim komšijama”, rešiti pravne probleme koji ih godinama muče.

Nikolajević očekuje da se u narednom periodu Udruženje izbori za razdvajanje zbirnih merača za potrošnju vode kako bi svako plaćao tačno onoliko koliko potroši. Pored računa za vodu, u Udruženju veruju da će izmeniti i račune za grejanje ali i pomoći članovima pri izolaciji zgrada.

U Šapcu već postoje primeri dobre prakse, a najbolji među njima su predsednici kućnih saveta u Zorkinom soliteru i novoj robnoj kući. Predsednica stanara u novoj robnoj kući Ljiljana Novaković izdaje prostor za antene, a od prihoda plaća stanarima račune za grejanje.

Ideja Udruženja “Dobar komšija” je da ona ali i ostalih 400 predsednika zgrada svoje iskustvo podeli sa članovima.

U Udruženje se za nedelju dana učlanilo više od 50 predstavnika stanara. Članarina se ne plaća, a svi zainteresovani mogu se prijaviti u ulici Vlade Jovanovića broj 3a.

Facebook komentari

Discussion6 коментара

  1. Kad ce da rese problem u dr.Andre Jovanovica 4/2 da vise ne maltretiraju deca iz celog grada jadnu baba Dusanku koju ti isti od miloste zovu „Duja kuja“….svako vece ispred zgrade je kalakurnica i vriska i maltretiranje jadne zene koja je psihicki obolela…. Kazu baba je luda, a baba nikom ne ide pod prozor da arlauce i gadja kamenicama u terasu i prozore…Prodjite pored zgrade u Andre Jovanovica br.4 pa pogledajte stan na drugom ulazu sa leve strane…roletne kao da su vukovar prezivele…a pitajte i stanare koji tu zive….

  2. Jos jedan uhlebljen clan Zelenoviceve partije. Bravo. Nadam se da su ljudi dovoljno pametni da ne nasedaju na partijska udruzenja u Sapcu koja nicu kao pecurke posle kise.

  3. Muka mi je vise od blisko rodbinsko- komsijskih slogana, istog naziva „Dobar komsija“,“Kupujte nase“itd. Oformilo se novo udruzenje,sigurno opet pod okriljem neke politicke partije.Verovatno vladajuce vlasti.Odvratno je vise.Uzimace pare iz budzeta, odradice dve akcije u medijima i skupice sacicu glasaca za vladajucu koaliciju.Uzasno.

  4. Hahahahaha, gospodin Nikolajevic ne da komsijama da spavaju nocu, trenira, baca tegove po kuci … toliko o „Dobrom Komsiji“ … sramota!

  5. Kao stanar zgrade na Novoj robnoj kući, moram da demantujem gore napisano. Sadašnja predsednica kućnog saveta, gorepomenuta, nijednom nije sazvala savet stanara da se konsultuje za bilo koju odluku, Kad je reč o grejanju, od izdavanja antena plaća se obično dva računa za grejanje, a ne svi. i kao drugo, to nije njena ideja, već je i prethodni predsednik to isto radio. S druge strane, predsednica kućnog saveta ove zgrade je samoinicijativno otišla u toplanu i tražila da se smanji grejanje. O tome smo saznali tek kada smo pojedinačno odlazili u Toplanu da se žalimo na grejanje.
    A još veći problem je obnova fasade na zgradi, naročito severozapadne, koja je najviše i propala, pogotovo nakon jakih kiša pre dve godine. I pored ogromnog finansijskog ulaganja u sanaciju stanova iznutra, nema nikakve naznake da će se problem rešiti i pored obećanja predsednice kućnog saveta.
    Još jedna od propalih investicija predsednice su i ulazna vrata, za koja nikoga od stanara nije obavstila da je planirala da uradi, a koja su u stalnom kvaru i ne služe svrsi, jer se ne zatvaraju automatski.

  6. Gdja LJiljana N. nije olicenje nikakvog dobrog suseda niti je za pohvalu njeno angazovanje u zgradi. Ona je jos jeden od mnogih cija bahatost, prostakluk, samovolja,….dolaze do izrazaja u ovoj zemlji!!! Molim urednistvo, da sledeci put kad pise hvalospeve o pojedincim malo bolje se raspitaju o istim, a ne da se kao dobar primer navode osobe diskutabilnog karaktera i ponasanja…

Leave A Reply