100 NOVIH RADNIH MESTA U FABRICI YAZAKI U ŠAPCU

1

Beograd/Šabac, 29. maj 2017. Japanska kompanija „Yazaki“, vodeći svetski proizvođač kablova za auto industriju, sa preko 200 fabrika i 290.000 radnika širom sveta, uskoro otvara fabriku i u Šapcu. Do sada je zaposleno više od 300 ljudi, a otvoreno je još 100 novih radnih mesta, koja će biti popunjena tokom maja i juna.

„U narednih mesec i po dana zaposlićemo još 100 ljudi. Najveći broj njih u proizvodnji, dok je 24 mesta predviđeno za stručnjake iz različitih oblasti i za zaposlene u administraciji. Svi naši zaposleni dobijaju ugovor na neodređeno vreme nakon probnog rada od 6 meseci. Takođe, postojaće i velike mogućnosti napredovanja, jer će većina pozicija prvo biti oglašavana i popunjavana interno. Do sada je već 10 pozicija popunjeno na ovaj način, što znači da su neki zaposleni unapređeni za samo tri meseca“, navodi Miloš Davidović, direktor ljudskih resursa u kompaniji Yazaki Srbija.

Izgradnja fabrike u Šapcu je počela prošle godine, a njena ukupna površina će biti 30.000 m2. Fabrika će proizvoditi elektronske komponente za kamione, a za sve zaposlene je obezbeđena obuka u Yazaki fabrikama širom sveta.

„Kako bi se zadovoljili veoma visoki standardi, u pogledu kvaliteta obuke zaposlenih na nivou čitave Yazaki grupacije, svi naši zaposleni bili su u obavezi da prođu određene vrste treninga i obuka, koje su bile organizovane u Yazaki fabrikama u Češkoj, Rumuniji, Litvaniji, Ukrajini, Tunisu i Maroku. U sklopu fabrike u Šapcu gradi se i Trening centar koji će biti otvoren u junu, a u okviru kojeg će se ubuduće vršiti obuka novozaposlenih za rad na različitim pozicijima“, navodi Davidović i dodaje „do kraja godine ćemo obučiti i zaposliti preko 700 ljudi, dok je naš dugoročni cilj – 1.700 zaposlenih do kraja 2019.

Kompanija „Yazaki“ osnovana je 1929. godine, danas posluje u 45 zemalja širom sveta i na 487 lokacija, a zapošljava oko 290.000 radnika. Bavi se proizvodnjom i distribucijom električnih sistema, elektronskih instrumenata za auto industriju i sarađuje sa najpoznatijim proizvođačima motornih vozila.

“Connect to the Future” – moto je kompanije i ukazuje na kontinuirano ulaganje u zaposlene, inoviranje usluga na svetskom tržištu i balansiranje potreba klijenata sa potrebama okruženja. Yazaki nudi zaposlenima interkulturalno radno okruženje, globalne mogućnosti i resurse za lični i profesionalni razvoj, a korišćenjem najsavremenije tehnologije, uz kreativnost i posvećenost zaposlenih, povezuje svoje klijente sa budućnošću – širom sveta.

Radovi na izgradnji fabrike i Trening centra uveliko traju, u maju se očekuje dopremanje prve mašine, a u junu početak jednog dela proizvodnog procesa i otvaranje Centra koji će omogućiti obuku na lokalnom nivou. Veliko otvaranje fabrike najavljeno je za septembar 2017.

Facebook komentari

Discussion1 Comment

  1. Koga ćete primiti u administraciji?Pa, Vi ste sve trenere, pravnike, tzv.tim lidere zaposlil stranački, najviše preko gradonacelnika.A fakultetski obrazovane ljude , bez veza ćete staviti jadne na traci da rade.Za 25000 dinara.Nema kod vas napredovanja.Ne lažite.To znaju svi koji su bili u kontaktu sa ovom firmom.Pola njih je napustilo.Mobing su doživeli od Radovana i Maje Mandić, vaših ljudi.Mnogima niste ni isplatili dnevnice u inostranstvu.HR u firmi je potpuno nesposoban.Zar niste rekli da počinjete u junu?Videcemo hoce li opet na bolja mesta biti ljudi bliski gradonačelniku, DS ili SNS?Gde je bio konkurs za bolje pozicije?Niko normalan vam nece doći zbog toga u fabriku.Zapošljavate stranački u kancelarije.Zato cete i propasti u ovom gradu.

Leave A Reply